(VIDEO) Autobuz de rută, plin cu pasageri, surprins cum trece la roşu şi creează situaţii de accident într-o intersecţie din Chişinău

14 Octombrie 2021, 08:54
Redacţia PiataAuto.md
Ceva inexplicabil se întâmplă cu o mare parte din şoferii de autobuz din Chişinău. Cândva consideraţi un exemplu de profesionism şi etică înaltă la volan, în zilele noastre aceştia pot fi văzuţi tot mai des conducându-şi autobuzele cum erau conduse cândva microbuzele mici de rută în goana după 2 lei. Un alt autobuz a fost surprins ieri de o cameră de bord traversând la roşu o intersecţie aglomerată, impunând maşini să frâneze ca să evite accidentul, şi toate astea şoferul de autobuz le-a făcut având pasageri la bord la o oră de vârf.
Situaţia a fost surprinsă la intersecţia străzilor Tudor Vladimirescu şi Kiev. Acolo autobuzul de pe ruta 47 a oprit întâi la culoarea roşie, apoi au început a traversa automobilele ce veneau dinspre Tudor Vladimirescu. La un moment dat, însă, şoferul de autobuz a pornit la roşu şi a traversat intersecţia aşa, impunând un VW Transporter să frâneze şi să treacă intersecţia abia după ce a traversat şi autobuzul. Culoarea verde s-a aprins abia când autobuzul era de cealaltă parte a intersecţiei.
Oare cât va mai dura până când asemenea situaţii se vor solda într-o zi cu un accident grav, în care vor avea se suferit pasagerii de autobuz sau oamenii din alte maşini din trafic? E un fenomen ce are o amploare tot mai îngrijorătoare, iar cei de la Parcul Urban de Autobuze nu par să reacţioneze cumva măcar în sancţionarea disciplinară a şoferilor, nemaivorbind de INSP, care ar trebui să ia atitudine în sancţionarea lor conform codului contravenţional şi regulamentului de circulaţie rutieră.

Vezi toată situaţia în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online / Vladimir Ţurcan
0
1,715
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!