Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Care curea de distribuţie e mai rezistentă: comparaţie între mai multe curele de la motoare renumite

16 Octombrie 2021 - 14:28
Redacţia PiataAuto.md
Acum două săptămâni publicasem un articol cu video cu mai multe lanţuri de distribuţie de la motoare renumite, testate în condiţii de laborator la rezistenţă, de către autorii mecanici ai unui canal de YouTube. Ei bine, acum aceştia au publicat şi un video dedicat curelelor de distribuţie.
Aceştia au aliniat la o comparaţie de laborator 8 lanţuri diferite, două dintre ele fiind noi, iar alte 6 — uzate. De această dată curelele de distribuţie vin inclusiv de la mai multe motoare populare şi adorate de oamenii de prin părţile noastre, inclusiv motorul 1.0 EcoBoost de Ford, dar şi renumitul diesel 1.5 dCi. Variaţia de curele e foarte interesantă.
Cureaua de pe motorul Ford s-a dovedit a fi de o rezistenţă admirabilă, rupându-se doar la aplicarea unei forţe de 1,250 kg. Cureaua uzată de pe un motor 1.5 dCi pus pe motoare Dacia şi Renault, s-a rupt la 1,090 kg. A fost inclusă şi cureaua noului motor al grupului VW de 1.5 litri TSI, care s-a rupt la 1,260 kg. Cea mai slabă a fost o curea de la un motor Lada, dar nici aceea nu s-a rupt la o forţă critic de joasă, rezistând bine.
Vezi în video-ul de mai jos întregul experiment, cu toate cifrele expuse succesiv şi în comparaţie. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate dacă ai nevoie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter