Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Care lanţ de distribuţie e mai puternic: comparaţie între mai multe lanţuri de la motoare renumite

2 Octombrie 2021 - 15:18
Redacţia PiataAuto.md
Mai mult timp în urmă publicasem un articol cu video în care mecanicii unul canal specializat de pe YouTube puseseră la încercare în condiţii de laborator lanţurile de distribuţie versus curelele, iar rezultatele erau curioase. Acum comparaţia mers mai departe în aria lanţurilor, fiind comparate mai multe tipuri de lanţuri, provenite de la mai motoare renumite.
Primul lanţ vine de la BMW, şi e pus pe motor N43, dar ea e comună atât pe motoare de 1.6 litri, cât şi pe cele de 3.0 litri şi 6 cilindri în linie. Termenul de exploatare normală a acestui lanţ e apropiat de cel al unei curele de transmisie. Cel de-al doilea lanţ vine de la motorul 1.3 CDTI de Opel, al teilea — de la un motor V6 de 2.8 litri al Audi. În listă a fost pus şi lanţul de la renumitul motor OM646 de 2.1 litri de la Mercedes, el fiind un lenţ dublu şi gros. Toate cele 4 sunt lanţuri care au fost deja exploatate.
S-au pus şi câteva lanţuri noi — cea de la motorul 1.4 TSI de le VW, de pe Mercedes-Benz 1.8 Kompressor, M271. A fost inclus şi un lanţ de la motorul de UAZ de 2.7 litri, tot dublu. Şi, în fine, a fost inclus şi un lanţ de la un motor de Toyota de 2.5 litri, cu termen de exploatare de 500,000 km.
Te lăsăm să vezi care a fost mai puternică şi mai rezistentă dintre cele uzate, dar şi dintre cele noi. Paradoxal, dar rezultatele pe alocuri sunt exact opuse faţă de ceea ce am fi testaţi să credem.

Poţi include subtitre cu traduceri automatizate în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter