Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Care maşină e mai sigură: una ce rulează pe gaz GPL sau una pe benzină

23 Octombrie 2021 - 15:22
Redacţia PiataAuto.md
Cu preţurile tot mai mari la benzină, mulţi şoferi îşi amintesc din nou de alternativa instalaţiilor GPL, deşi în unele ţări preţul la gazul petrolier lichefiat a crescut şi mai mult, procentual, decât cel al benzinei. Totuşi, cei care au instalaţii de gaz încă ajung să cheltuie în cifre totale simţitor mai puţin la pompă, iar când ne gândim la GPL, întotdeauna survin şi percepţiile că ar fi mai periculos să conduci o maşină cu GPL din cauza faptului că ar fi inflamabil.
Dar adevărul nu e deloc aşa. Pericolul nu vine din cauza caracteristicii de a fi inflamabil a gazului, pentru că şi benzina e inflamabilă, ci din cauza riscului că cineva ar fi efectuat lucrări necalitative la montarea instalaţiei de gaz. În cazul benzinei, canalele de combustibil, pompa, injectoarele, toate sunt montate de uzină şi totul e de obicei sigur. În cazul gazului, dacă ai noroc de un mecanic bun, lucrurile vor fi la fel de sigure. Dacă nu — atunci apar şi riscurile.
Dar video-ul de mai jos analizează scenariul în care ar exista o scurgere de gaz GPL şi una de benzină, pentru a identifica diferenţa de cât de periculoase sunt cele două scenarii prin comparaţie. Paradoxal, dar GPL-ul arde mai rapid, cu detonări mai mici, şi flacăra se reducere imediat la un minim. În timp ce benzina explodează cu daune mai mare şi flacără e menţinută mai mult timp în formă intensă de ardere.

Vezi întregul experiment, făcut de britanicii de la Fifth Gear, mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter