(VIDEO) Ce pot face camioanele cehe Tatra în cele mai dificile condiţii de înaintare, la un eveniment din Cehia

9 Octombrie 2021, 16:44
Redacţia PiataAuto.md
Puţini ştiu, dar camioanele cehe Tatra au fost cam întotdeauna de-a lungul istoriei considerate printre cele mai capabile de înaintare în cele mai grele condiţii. Un fel de Unimog al Cehiei, dacă vrei, doar că Tatra a avut mult mai multe camioane ca dimensiuni şi areal de folosire. De fapt, Tatra e a 3-a cea mai veche companie auto din lume care a produs neîntrerupt până azi, luând naştere încă în anul 1850. A produs şi maşini, şi tot soiul de alte vehicule, dar azi camioanele sunt specializarea sa principală, pentru care numele Tatra e apreciat de cunoscători.
Ei bine, istoria Tatra a dat naştere în Cehia unei pasiuni speciale pentru camioanele capabile în offroad, care e mai puternică decât în orice altă ţară din regiune. În Cehia există şi un campionat naţional de offroad pentru camioane, unde au loc cam câte 4-5 etape pe an, iar la acele etape se întâmplă lucruri cu adevărat spectaculoase.
Poţi vedea camioane super pregătite de offroad, cu cuşti de protecţie exterioară pentru răsturnare, cu rezervoare ridicate mai sus pe cadru, cu punţi şi diferenţiale protejate şi ranforsate — într-un cuvânt sunt camioane modificate special pentru aceste competiţii, care vin pregătite de tot e mai dificil. Iar participanţi sunt atât echipe profesioniste de motorsport, cât şi echipe formate de unele companii de transport sau orice alte companii care au tangenţe cu camioanele şi astfel vin în vizorul publicului şi îşi mai şi antrenează şoferii lor ce muncesc în viaţa de zi cu zi pe camioane obişnuite. Şi, e aproape firesc să descoperim că anume camioanele Tatra, atât de iubite în Cehia, domină în aceste evenimente.
Video-ul de mai jos e filmat de la unul din cele mai recente asemenea evenimente, care a avut loc la sfârşitul lunii septembrie, în Milovice, iar în el sunt cuprinse cele mai spectaculoase momente ale uneia din cele mai spectaculoase competiţii dedicate camioanelor, din câte există în lume.
1
1,507
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!