Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Ce primeşti când comanzi online un pick-up electric din China, de doar 2000 dolari, pe exemplul unui youtuber din SUA

25 Octombrie 2021 - 12:48
Redacţia PiataAuto.md
Deja ştim cu toţii că în China se produc cele mai ieftine maşini electrice, iar acele modele au parte de o popularitate enormă la ele în ţară. Însă în categoria autoturismelor există nişte reglementări minime de siguranţă şi specificări tehnice pe care producătorii trebuie să le respecte, iar asta ridică un pic preţul minim posibil. În cazul pick-up-urilor şi vehiculelor de uz comercial, însă, limitările sunt aproape inexistente, iar astfel variaţia lor ajunge până la nişte construcţii dintre cele mai simpliste şi elementare.
Printre pick-up-urile electrice ieftine, dar cu ambiţii mari, de dominaţie globală, se numără un model numit Chang Li Explorer. Modelul a copiat fără prea mare ruşine designul de la modele Ford, adaptându-l la proporţiile sale, dar e curios că îndrăzneşte să declare că vrea să cucerească până şi SUA, ţara cu cele mai multe pick-up-uri vândute. Se pare că producătorul chinez nu-şi face griji de o eventuală judecată cu Ford.
Paradoxul unui asemenea pick-up electric este că poate fi comandat online pe Alibaba cu doar 2,000 dolari SUA. După care e livrat învelit în nişte folii de plastic şi înrămat într-o structură elementară de fier. Un youtuber american pasionat de maşini electrice şi-a comandat unul, întrucât trăieşte în afara oraşului, iar când minunea chinezească i-a fost livrată acasă, a făcut şi un video cu unboxing şi primele impresii de condus.
Ei bine, pick-up-ul are un motor atât de slab, încât n-a putut păşi pe una din barele cadrului ce-l înconjura, ca să iasă din ea. Are un motor de 3 kW, adică 4 CP! În schimb, are sistem multimedia la interior, cu cameră de marşarier, şi geamuri acţionate electric, iar youtuberul american a plătit extra şi pentru un sistem de aer condiţionat adiţional.
Teoretic, pick-up-ul poate transporta până la 400 kg în bena sa, dar cum va face asta la deal cu un motor de 4 CP, e greu de spus. De asemenea, maşinuţa asta ar trebui să atingă o viteză maximă de 45 km/h, şi să aibă o autonomie teoretică între 70 şi 130 km. Bateria are 4.8 kWh, deci până şi la o priză slabă de la fermă tot o încarci în 1.5-2 ore.
E interesant că pick-up-ul are şi o invenţie pentru parcarea maşinii. Pe lângă frâna de mână, creatorii săi au inventat o metodă de a bloca toate patru roţi — apeşi pedala de frână, apoi apuci o manivelă cu bilă roşie la capăt, situată lângă podea, şi astfel blochezi mecanic pedala de frână în poziţie apăsată. Genial!
Ei bine, vezi şi impresiile youtuber-ului american din video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter