(VIDEO) Cineva a însoţit timp de 7 zile două nave spărgătoare de gheaţă, de 75,000 CP, pentru a le filma în acţiune în zonele arctice

29 Octombrie 2021, 19:33
Redacţia PiataAuto.md
Spărgătoarele de gheaţă sunt printre cele mai magnifice mostre de inginerie modernă, operând la o scară uriaşă. Primul spărgător de gheaţă al fostei URSS, spre exemplu, a fost lansat încă în 1972, şi anume el l-a inspirat pe un tânăr de atunci să admire acest tip de nave. Astăzi acel tânăr e azi un om de creaţie în ale cinematicii, fiind şi asociat la o agenţie de producţie din Rusia. Având deja o carieră împlinită, acesta a vrut să-şi împlinească visul copilăriei şi să călătorească la bordul unui spărgător de gheaţă, pentru a filma frumos un asemenea gigant în acţiune.
I s-a permis în 2018 să însoţească o asemenea navă, doar că acestea erau două alăturate, care navigau una în apropiere de alta, uneori la câteva mile marine distanţă. Ambele erau identice din punct de vedere tehnic, iar Andrei, omul care avusese ideea de a le filma, şi-a luat la bord o întreaga echipă şia călători cu ele vreme de 7 zile. Dar ceea ce a realizat e într-atât de epic şi frumos, încât aproape că par a fi imagini generate digital. Şi, totuşi, nu sunt! Sunt imagine reale!
În video-ul de mai jos e spărgătorul de gheaţă Yamal. Are 75,000 CP, dar aceşti cai nu vin din motoare diesel mari, ci din trei motoarele electrice. Da, electrice! Baterii la bord? Nicidecum! Această navă are două reactoare nucleare la bord! Anume acestea produc energia electrică necesară mişcării. Şi, deoarece producţia de energie nucleară e atât de eficientă, o asemenea navă poate călători complet autonom ca şi combustibil până la 6-7 ani!
E cu siguranţă una din cele mai complexe mostre de inginerie din câte există astăzi în operare în lume. Iar felul în care a reuşit să o filmeze în acţiune acest creator de film e pur şi simplu extraordinar de frumos. Vezi totul în video-ul de mai jos.
3
39,485
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!