Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cineva a restaurat un camion clasic american Freightliner în Rusia şi acum îl foloseşte la muncă

7 Octombrie 2021 - 15:40
Redacţia PiataAuto.md
Pe drumurile din Rusia nu prea ai şanse să întâlneşti foarte multe camioane americane clasice. Domină cele fabricate în Rusia, dar şi mărcile europene, şi doar prin circumstanţe extravagante mai poţi vedea câte un exemplar exotic al unei mărci americane.
Dar proprietarul unei companii de transport, cu o flotă mai mare de camioane, a găsit acum trei ani un anunţ de vânzare a unui Freightliner, care era într-o stare deplorabilă. Costa puţin, însă era şi după un accident, şi după multă muncă istovitoare în cariera sa, încât părea că fierul vechi ar fi fost cea mai logică opţiune. Însă acest proprietar de companie de transport l-a cumpărat, cu ideea de a-l restaura în stilul unui camion care i-a rămas în memorie dintr-un film Terminator.
Aşa arăta acest camion Freightliner în toamna anului 2018

I-a luat trei ani să facă asta, în mare parte din cauza dificultăţilor în a găsi piese. Şi dacă la motor sau suspensie se mai găsesc, atunci când vine vorba de caroserie sau de interior, opţiunile sunt extrem de limitate. Dar până la urmă, cu mult efort, le-a reuşit. Acum acest om din Rusia, pasionat de camioane, are un Freightliner negru, cu bară lucioasă şi grilă cromată, ba chiar şi cu renumitele cuie la roţi, exact ca-n film! L-au botezat Terminator Fiodor.
Şi, paradoxal, după ce restaurarea a fost gata, camionul n-a fost pus în vreun garaj sau vreun muzeu, ci a fost pus la muncă, de rând cu alte camioane. Pentru că e vechi, i s-au dat sarcini mai apropiate, la distanţe de până la 100 km, şi într-o lună de muncă a făcut deja peste 2,000 km. A avut parte şi de primele defecţiuni, crăpându-i cele două parbrizele, din cauza tensionării cabinei, probabil. A avut probleme şi la motorul servodirecţiei, dar în esenţă nu a fost nimic grav. În ciuda vechimii sale, camionul ăsta continuă să înainteze şi să muncească, deşi e zgomotos în operare pentru şofer, şi deşi e un pic specific, diferit de alte camioane. Şoferului căruia i-a fost încredinţat, însă, are experienţă anterioară de lucru cu camioanele americane, aşa că se împacă de minune cu el.
Mai jos proprietarul camionului îşi prezintă bijuteria sa, pe Fiodor, în momentul finalizării restaurării, înainte de a-l pune la muncă. Poţi include şi subtitre cu traduceri automatizate, dacă ai nevoie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter