(VIDEO) Cum arată camionul cu bucătărie şi dormitoare al echipei Kamaz de la Dakar

1 Octombrie 2021, 15:38
Redacţia PiataAuto.md
Când vorbim de echipa Kamaz la Dakar, avem în vizor acele camioane de cursă, care aleargă prin relieful nemilos şi ajung de cele mai multe ori victorioase la final, or, în ultimii 20 de ani, marea majoritate a victoriilor le-au aparţinut. Dar pe lângă acele camioane, mai există un Kamaz din spatele scenei, unul care merge direct spre punctul de destinaţie în fiecare zi şi care e conceput pentru a le fi hotel pe hoţi piloţilor.
Am putea spune că are toate comodităţile de la bord, pe care le văzusem anterior într-un camion american modificat custom, Volvo VNL, însă în cazul Kamaz totul e gândit şi pentru rezistenţa supremă în condiţii de deşert şi pietre. Şi asta pentru că acest camion nu circulă doar pe drumuri asfaltate, ci şi prin zone unde nu prea există drumuri la o adică, doar că n-o face contra cronometrul, cum e cazul camioanelor de cursă. Însă seara acest camion trebuie să ajungă în acelaşi punct, astfel încât piloţii să poată înnopta în el. Iar pentru asta dispune şi de tracţiune 6x6, cu diferenţiale blocabile.
Camionul dispune de o sufragerie retractabilă, are o bucătărie cu toate facilităţile normale, iar pe lângă asta are şi mai multe camere separate, exact ca într-un hotel. Nu lipseşte nici duşul, iar spaţiul e folosit util în scopul echipei, aşa că pe acoperiş sunt montate anvelope de rezervă pentru necesităţile echipei. Electricitatea de la bord e asigurată de un motor adiţional, astfel încât ea să fie suficientă pentru toate necesităţile acestei case pe toţi.
Vezi mai jos o prezentare detailată a acestui Kamaz excepţional, care asigură confortul piloţilor ce aduc victoriile în raliul Dakar. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate dacă ai nevoie.
1
5,179
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!