(VIDEO) Cum arată cel mai pregătit Mercedes Sprinter pentru expediţii lungi, cu o întreagă casă la bord

30 Octombrie 2021, 11:28
Redacţia PiataAuto.md
Atunci când decid să apuce calea călătoriilor lungi, care să dureze luni sau chiar ani la rând, oamenii au de ales, de obicei, între a-şi potrivi corect vehiculul cu care vor face asta — un automobil mic, un offroader mai capabil poate, un camion super încăpător, dar consumator de combustibil şi resurse, sau poate mijlocul de aur — un van de mărimea unui Mercedes-Benz Sprinter, care ar avea şi capacităţi de trecere de offroader, şi confortul unei întregi case la bord. Ei bine, exemplu de mai jos e tocmai cea mai fascinantă interpretare a unui Sprinter, creat în SUA.
E un Mercedes Sprinter 170 Extended, ceea ce înseamnă că a fost cumpărat de la uzină în cea mai lungă formă, cu cel mai lung ampatament. S-a optat pentru motorizarea diesel cea mai mare, de 3.0 litri diesel, şi pentru tracţiune 4x4, care poate fi de asemenea comandată din uzină. Mai departe, însă, a urmat o suită întreagă de modificări, făcute de un atelier numit Titan Vans, iar omul din video-ul de mai jos e chiar fondatorul atelierului, Matt North, el fiind ce care prezintă în detaliu rezultatul muncii echipei sale.
Vehiculul a primit în primul rând jante şi anvelope de offroad, dar şi o înălţare a gărzii la sol, pentru a fi mai capabil în offroad. S-au pus foi adiţionale de arcuri pe spate, s-au pus coil-ove-e pe faţă şi amortizoare suplimentare, astfel încât suspensia nu e doar mai înaltă ci şi mai capabilă de a înghiţi şocuri şi de a suporta greutatea suplimentară a casei de la bord.
Toată caroseria a fost acoperită cu peliculă mată neagră protectoare, pentru ca escapadele pe lângă crengi de copaci să nu-i zgârie vopseaua originală. Există lumini suplimentare în faţă, şi deasupra pentru viziune de jur împrejur. Are o structură rigidă pe acoperiş, care include în ea şi panouri solare de 300 W. Maşina are o baterie adiţionată pentru a stoca energie necesară operării casei pe roţi, pentru asta fiind folosită energia solară şi a unui alternator suplimentar, faţă de cel standard montat de uzină pe motorul maşinii. Astfel, cu bateria complet încărcată, maşina poate opera toate utilităţile până la 8-9 ore, fără a ţine vreun motor pornit..
Habitaclul e gândit şi pentru funcţionalitate, şi pentru a putea admira privelişti frumoase în aer liber, or, are un întreg sistem de plase cu fermoare, ca să poţi sta în mijlocul naturii fără deranjul insectelor. Vanul de mai jos are o masă la interior, cu patru scaune confortabile, cu centuri, care poate fi folosită şi în mers, pentru că sunt omologate corect.
Există o cabină de duş la interior, o toaletă, mobilier practic de stocare şi, desigur, o bucătărie completă, cu frigider, chiuvetă, plită cu inducţie, cuptor cu microunde şi alte mici detalii curioase.
Nu lipseşte şi un pat retractabil format din două plăci care se unesc când se deschid. În esenţă, asemenea ingrediente se găsesc şi pe multe alte van-uri de expediţie, dar ceea ce e cu adevărat admirabil la această creaţie de mai jos, e că totul e gândit mult mai inginereşte, pe termen lung de exploatare, pentru rezistenţă, fiabilitate şi uşurinţă în mentenanţă. Sunt folosite materiale foarte calitative, până şi lemn masiv, dar nu din considerente de lux, ci de rezistenţă în timp, la tot soiul de condiţii de exploatare.
Cât ar costa modificarea unui asemenea Mercedes-Benz Sprinter în SUA, la aceeaşi companie? De la 100 mii dolari în SUA, fără a include preţul propriu-zis al Sprinter-ului. Dar compania e deja luată cu asalt de comenzi, având bront totul până în spre anul 2023! Vezi mai jos toate detaliile acestui Mercedes-Benz Sprinter expediţionist, construit cu predilecţii inginereşti.
0
16,549
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!