(VIDEO) Cum arată un camion de 34 metri lungime şi 98 de tone din Suedia, configurat pentru transportul de lemn

6 Octombrie 2021, 12:42
Redacţia PiataAuto.md
Uniunea Europeană are restricţii dure în privinţa lungimii camioanelor şi a greutăţii totale pe care acestea o pot transporta, dar există şi combinaţii rare de remorci pe mai multe axe, cărora le e permisă o greutate aproape incredibilă. Ceea ce vedem în video-ul de mai jos e tocmai un asemenea camion, configurat să se încadreze în limitele maxim admise pentru drumurile europene.
Camionul tractor e o Scania R770 V8 8x4, adică are patru punţi, dintre care două sunt motrice, şi e dotat cu noul motor V8 de 770 CP al celor de la Scania, care e şi cel mai puternic motor de camion de serie din lume. Apropo, noi am avut ocazia să cunoaştem pe viu un camion Scania din seria S, dotat cu acest propulsor, chiar în Moldova, discutând cu proprietarul său norvegian într-un material video.
Ei bine, camionul din Suedia despre care vorbim azi are o benă fixată de şasiul său, iar pe lângă asta — alte două remorci, articulate între ele printr-o punte viratoare comună. În total, întregul angrenaj are 12 axe, măsurând 34 metri lungime şi având o greutate totală de 98 de tone!
Având o asemenea capacitate, acest camion din Suedia are nevoie de 30% mai puţine curse pentru a putea transporta cantităţile necesare de lemn mărunţit. El face curse între un terminal feroviar şi o centrală electrică din Sodertalje, Suedia. Vezi mai jos un scurt video cu acest camion, publicat de către cei de la Scania.
2
15,712
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!