(VIDEO) Cum merge şi cum sună legendarul BMW Seria 5 E39 V8 din 1996 pe o autostradă germană fără limită de viteză în zilele noastre

6 Octombrie 2021, 19:07
Redacţia PiataAuto.md
BMW Seria 5 E39 e considerat o adevărată legendă a ingineriei şi a plăcerii de condus, iar cu cât mai mult timp trece, cu atât mai mult e îndrăgit acest model bavarez. Şi are toate motivele de a fi adorat, or generaţia E39 a fost cu adevărat una fantastică în aproape toată motorizările sale.
Ei bine, un canal de YouTube din Germania a luat de curând un BMW Seria 5 E39 din primii ani de producţie, în motorizare 535i, fabricat în 1996 şi l-a alergat niţel pe autostrăzile fără limită de viteză. Şi dacă azi versiunea 535i are deja un motor turbo cu 4 cilindri în linie, de 2.0 litri, atunci în 1996 ea avea sub capotă un ditamai V8 de 3.5 litri, cu numele de cod M62, care era aspirat natural şi care livra 235 CP savuroşi!
Ne şi imaginăm deja cât de dulce ar suna un asemenea BMW 535i alergat frumos la turaţii mari, nu-i aşa? Ei bine, în video-ul de mai jos avem de toate — şi exemplificarea acestui extaz acustic de motor V8 clasic, şi demonstraţia pe viu a ţinutei de drum impecabile pe care acest BMW E39 o poate asigura şi azi, la 25 de ani de când e fabricat! Despre viteza maximă e de prisos să mai spunem — BMW-ul ăsta pur şi simplu a dus acul vitezometrului la ultima sa gradaţie. Dar cât de frumos a ajuns până acolo!
0
12,887
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!