Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum sunt curăţate şi pregătite de vânzare maşinile inundate, cumpărate la licitaţiile din SUA

15 Octombrie 2021 - 14:17
Redacţia PiataAuto.md
Acum câte zile vorbeam despre doi fraţi din SUA, deţinători ai unui service specializat în lucrări complexe de restaurare a caroseriilor avariate de automobile şi a camioanelor, care merseseră să inspecteze maşini inundate, scoase la vânzare la o licitaţie. În acel material, cei doi inspectaseră mai multe automobile expuse şi, pe parcursul a câteva asemenea vizite, şi-au ales câteva exemplare mai bune şi le-au cumpărat.
Scopul final era ca cei doi să decoperteze interiorul acestor maşini, să le cureţe, să le verifice şi eventual să înlocuiască piesele defecte, pentru ca într-un final să le pregătească de o vânzare ulterioară. Şi asta pentru că maşinile inundate, pentru care s-au plătit deja despăgubiri de către companiile de asigurări, costă semnificativ mai puţin decât altele în stare bună, iar o asemenea curăţare şi reparare le poate garanta o vânzare mult mai scumpă, mai ales dacă acestea pleacă spre export sau dacă acel cumpărător nu va verifica istoricul maşinii. În cazul celor doi fraţi, deoarece ei au filmat şi documentat întregul proces în video-ul de mai jos, putem presupune că ei vor fi mult mai transparenţi cu viitorii cumpărători.
Ei bine, cei doi s-au apucat de treabă în curtea atelierului lor şi cam la toate maşinile au făcut aceleaşi operaţiuni. Au curăţat iniţial interioarele la suprafaţă, după care au demontat scaunele şi au scos căptuşeala de pe podeaua maşinii. Anume acolo se ascundea apa de cele mai multe ori, apa care nu are unde se scurge şi care duce la coroziune şi îmbâcsirea materialelor textile ce acoperă podeaua.
Cei doi au spălat podeaua metalică şi au uscat-o, iar în afară au spălat şi toate acele materiale de căptuşeală, punându-le de asemenea la uscat. La unele maşini au găsit câteva module ruginite deja, precum un amplificator de la un sistem audio, şi le-au înlocuit cu altele în stare bună. Firele electrice păreau a fi în cea mai mare parte bune. La unele s-au decopertat şi scaunele de căptuşeli pentru a fi curăţate. În esenţă, cam la aceste operaţiuni s-a rezumat pregătirea de vânzare, plus conectarea la calculatorul de bord al maşinii şi ştergerea erorilor vechi din sistem.
În final maşinile arătau destul de bine şi, cel mai important, nu miroseau urât deja. Cei doi fraţi aproape că vor să ne convingă că asemenea maşini inundate sunt la fel de bune ca şi cele obişnuite, dacă se fac aceste lucrări succinte de curăţare. Dar parcă lipseşte totuşi, câte ceva din toată ecuaţia.
Nu s-a făcut demontarea planşei de bord, iar în spatele ei sunt o mulţime de locuri vulnerabile, care pot aduna apă şi pot mirosi urât în timp. Acolo sunt şi canalele de ventilare, şi cele mai multe fire electrice, dar şi însăşi polimerii planşei. Deci, acolo ar fi fost ceva mai mult de muncă. De asemenea, nu s-au scos panourile uşilor, pentru a se vedea starea difuzoarelor audio, a materialelor de izolare fonică din uşi — cât de îmbâcsite sau corodate sunt acestea. Iar la compartimentul motor în general nu s-a făcut nimic, nici măcar schimbul de ulei, nici verificarea sistemului electric şi a conectoarelor ce duc la tot soiul de senzori şi componente de acolo — or, de acolo pot veni multe probleme în timp. În schimb, în interior s-a pus un soi de aerotermă şi o releu, acele utilaje fiind lăsate să lucreze în maşina cu geamurile deschise, ca să absoarbă umezeala din habitaclu.
Concluzia din video-ul de mai jos este că, cel mai probabil, anume aşa, superficial, se fac pregătirile de vânzare ale acestor maşini, cu ideea de a scoate efectele care se simt imediat, precum mirosul îmbâcsit. Însă lucrările făcute aici nu sunt nici pe departe complete, şi povestea spusă despre maşinile care ar fi aproape la fel de bune este de departe incompletă, iar concluzia finală după mai mulţi ani de exploatare, când problemele implantate se vor face simţite, ar putea fi cu totul alta pentru cumpărătorul final.

Vezi mai jos cum au avut loc aceste operaţiuni pe exemplul celor câteva automobile, achiziţionate de către cei doi fraţi din SUA.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter