(VIDEO) Depăşire neregulamentară între două camioane chiar în faţa poliţiei, surprinsă de o cameră de bord în Polonia

19 Octombrie 2021, 08:56
Redacţia PiataAuto.md
Când un camion îl depăşeşte pe altul, de obicei e nevoie de mai mult timp, din cauza greutăţii, dar şi din cauza limitărilor de viteză. Tocmai de aceea, asemenea depăşiri sunt sigure doar dacă sunt făcute pe autostrăzi, când numărul de mare de benzi pe acelaşi sens permite acest interval de timp, iar dacă e vorba de drumuri înguste cu câte o singură bandă pe sens, atunci depăşirea e raţională doar dacă există o diferenţă mare de viteză între camionul depăşit şi cel care depăşeşte. Un caz din Polonia, însă, surprins acum câteva zile, e tocmai la polul opus, fiind exemplul elocvent a cum nu trebuie să se facă niciodată.
Şoferul unui Mercedes-Benz Actros a ieşit la depăşirea unui DAF pe un asemenea traseu naţional cu doar o bandă pe sens, astfel încât Mercedesul a ieşit pe contrasens pentru a efectua depăşirea. Se afla într-o zonă cu linie întreruptă, dar problema e că în faţa sa, de pe contrasens, veneau alte maşini. Şi ghinionul a fost ca în faţă să sa afle tocmai o maşină de poliţie, care a fost nevoită să frâneze şi s-o ia pe acostament tocmai pentru a evita impactul frontal cu camionul care se afla în depăşire.
Ce a urmat e uşor de intuit. Poliţia a întors imediat şi s-a luat după şoferul de camion, iar pentru o asemenea depăşire cu cauzarea unei situaţii de accident în Polonia te alegi cu o amendă uriaşă şi cu suspendarea permisului de conducere. Vezi toată situaţia surprinsă în video-ul de mai jos.
0
47,487
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!