Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Depăşire pe contrasens şi trecere de pietoni în Chişinău, la un pas de a se sfârşi cu un accident grav

22 Octombrie 2021 - 09:15
Redacţia PiataAuto.md
Strada Florilor din Chişinău, cea pe care a fost surprins acest moment de o cameră de bord, este una foarte specifică, ce abundă în indicatoare de atenţionare privind apropierea copiilor şi şcolilor, şi asta pentru că pe această strada relativ scurtă există două şcoli şi o universitate — deci 3 instituţii de învăţământ. Fireşte, sunt mai multe treceri de pietoni, iar strada fiind una îngustă, cu doar două benzi, necesită condus cu prudenţă sporită întotdeauna, din cauzele enumerate mai sus.
Totuşi, ieri o Skoda Superb a fost surprinsă ieşind la o depăşire neinspirată pe această stradă, care a fost la un pas de se sfârşi cu un accident rutier trist. Strada Florilor are linie întreruptă pe centrul ei, ceea ce înseamnă că depăşirile sunt permise, dar asta nu înseamnă că ele trebuie făcute în apropierea trecerilor de pietoni. În mod ideal, desigur, marcajul rutier în apropierea trecerilor trebuia să fie continuu, nu întrerupt. Totuşi Skoda de ieri a depăşit mai multe automobile, inclusiv intenţionând să-şi continue depăşirea când pe banda dreapta era deja o Toyota oprită la trecerea de pietoni. Skoda a frânat doar când copilul, care trecea, era pe cale să ajungă în faţa sa. Iar astfel Skoda s-a pomenit pe contrasens, faţă în faţă cu altă maşină care oprise regulamentar de cealaltă parte la trecerea de pietoni şi totodată faţă în faţă cu elevul care trecea regulamentar. Iar ulterior, Skoda a făcut o manevră bruscă pentru a intra pe banda sa în faţa Toyotei care era oprită la zebră.
Toate astea s-au sfârşit fără o tragedie ieri. Dar o asemenea manieră de condus pe o stradă plină de instituţii de învăţământ şi treceri de pietoni, dar şi în orice zone unde sunt treceri de pietoni, s-ar putea solda într-o zi cu urmări mult mai triste şi mai grave. Până la urmă, acel copil putea fi rănit ieri, deşi a trecut exemplar, asigurându-se că ambele maşini de pe ambele sensuri s-au oprit. Copilul nu avea cum prevedea şi apariţia unei Skoda de pe contrasens în nişte manevre absurde şi periculoase.

Vezi mai jos întreaga situaţie, surprinsă de camera de bord a unui alt automobil.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online / Pavel Perov
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter