(VIDEO) Doi vloggeri canadieni, cu o Dacia, au fost opriţi de poliţie în Moldova şi povestesc experienţa lor

4 Octombrie 2021, 19:01
Redacţia PiataAuto.md
Doi vloggeri canadieni au vizitat de curând Republica Moldova, venind pe cale terestră din România, la bordul unei Dacia, şi revenind apoi cu aceeaşi maşină tot în România. În drumul lor de întoarcere, însă, din Chişinău spre Iaşi, au fost traşi pe dreapta de poliţie şi au avut o interacţiune specială cu forţele de ordine, aşa că au relatat experienţa lor într-un video.
În primul rând, motivul opririi a fost viteza de peste 70 km/h într-o zonă cu 50 km/h. Şoferul, pe nume Steve, spună că doar urma traficul în flux continuu şi n-a fost atent, dar recunoaşte că a greşit. Şi apoi, poliţia i-a oprit pe toţi ce care au încălcat, nu doar pe el. În timpul interacţiunii sale cu poliţistul, s-a constatat că Dacia canadianului, fiind cu plăcuţe de înmatriculare de România, nu avea o vinietă valabilă, iar poliţistul i-a comunicat că amenda e mult mai mare decât cea pentru viteză.
Canadianul a venit în Moldova cu percepţia că în această ţară corupţia e răspândită peste tot. Aşa că atunci când poliţistul i-a zis că a greşit un detaliu în procesul verbal şi că va trebui să rescrie totul din nou, iar asta va dura foarte mult, vlogger-ul canadian s-a gândit că asta e o aluzie de a-i da mită. Totuşi, după vreo 45 de minute de stat cu poliţistul, acesta nu i-a cerut direct vreo mită şi i-a dat doar un proces verbal pentru depăşirea de viteză, cu o amendă de 450 lei moldoveneşti, scutindu-l de amenda pentru lipsa vinietei. Aşa că pe parcurs ce-şi povestea experienţa, canadianul a început a avea deja remuşcări că a pus la îndoială integritatea poliţistului, zicând că, cel mai probabil, acel om a fost incredibil de amabil cu el şi i-a economisit vreo 3,500 lei pentru amenda ce viza vinieta, fără ca să-i ceară vreo mită. Zice că problema ar fi mai mult percepţia cu care vii în Moldova, auzind peste tot de corupţie, iar asta l-a făcut să trateze orice lucruri nestandarde drept o aluzie la corupţie, şi de fapt n-ar avea vreun motiv să se plângă pe poliţist, mai ales că ulterior şi la vamă a fost întrebat despre vinietă.

Vezi mai jos relatarea publicată de vloggerii din Canada în urma interacţiunii lor cu poliţia din Moldova.
0
24,733
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!