(VIDEO) Elon Musk anunţă că Tesla Model 3 e cel mai vândut model premium din lume, iar Model Y va depăşi şi modelele bugetare

8 Octombrie 2021, 10:45
Redacţia PiataAuto.md
Tesla a avut acum câteva ore întâlnirea anuală a acţionarilor, iar Elon Musk, în rolul său de CEO al companiei, a fost cel care a vorbit cel mai mult, raportând despre starea actuală a companiei pe fundalul a încă un trimestru de livrări record, dar şi despre planurile de viitor. Şi printre spuse lui Musk s-au strecurat câteva informaţii cu adevărat senzaţionale.
În primul rând la situaţia actuală Tesla Model 3 a devenit cel mai bine vândut model premium din lume, devansând toţi concurenţii premium germani de toate taliile, care dominau în trecut — Mercedes-Benz C-Class, BMW Seria 3, Mercedes-Benz E-Class, Audi A4, Audi Q5 şi Audi A6! Acest lucru e şi mai incredibil, dacă ne gândim că acum 4 ani Tesla Model 3 nici nu exista, iar germanii tratau atunci Tesla ca pe o companie umflată artificial, care nu ar avea nici un motiv să valoreze mai mult decât companiile lor seculare.
Dar Musk nu se opreşte aici, iar ţintele sale sunt de-a dreptul cosmice. El a declarat ieri că SUV-ul Tesla Model Y va deveni cel mai bine vândut model la nivel global dintre toate tipurile de vehicule — deci va depăşi orice model, inclusiv bugetar, inclusiv cu orice tip de propulsie, detronând şi VW Golf, şi Toyota RAV4, şi Toyota Corolla, şi Ford F-150, şi orice alt model ce se vinde cu milioanele în prezent. Iar asta va fi posibil datorită producţiei din Fremont şi Texas în SUA, din Shanghai în China şi din Berlin în Germania. Iar această poziţie dominantă a lui Tesla Model Y va fi marcată deja în anul 2023, conform previziunilor lui Elon Musk!
Tesla s-a redresat excelent şi la capitolul financiar. Dacă în 2017-2018 era într-o criză acută de finanţe, acum are un cash flow liber de peste 4 miliarde de dolari.

De asemenea, Musk a mai făcut un anunţ important, declarând că Tesla e gata să licenţieze alţi producători auto în vedea folosirii sistemului Autopilot al Tesla de către aceştia. Şi, nu în ultimul rând, Musk a atenţionat că Tesla va avea nevoie de mai multe baterii, mult mai multe, întrucât deja 26% din toate bateriile folosite de industria auto la nivel global sunt puse pe modele Tesla.
Aşadar, prezentul arată deja mult mai sănătos şi solid pentru Tesla, iar viitorul pare luminos. Să fi scăpat oare germanii trenul din gară, iar acum vor trebui să joace nu ca lideri ai industriei, ci ca şi cei care aleargă să ajungă trenul din urmă?

Vezi în video-ul de mai jos secvenţele de intervenţie a lui Elon Musk, pe care le-am setat să pornească la părţile menţionate mai sus.
0
1,524
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!