(VIDEO) Fostul militar din SUA, care a renunţat la casă şi trăieşte într-un Porsche Cayenne, spune cât îl costă întreţinerea casei sale pe roţi

13 Octombrie 2021, 14:10
Redacţia PiataAuto.md
Acum o săptămână publicam un articol cu povestea unui fost militar din SUA, care a servit mai mulţi ani în marina militară a ţării sale, fiind detaşat în tot soiul de misiuni prin oceanele lumii, pe portavioane, după care s-a pensionat şi, după câţiva ani de viaţă sedentară şi job-uri care nu-i aduceau satisfacţie, a decis să renunţe la casă şi să trăiască la bordul unui Porsche Cayenne. Istoria era atât de unică şi surprinzătoare, încât am avut şi comentarii despre sursa acestei poveşti incredibile, iar azi revenim cu un video publicat ceva timp în urmă chiar de către fostul militar, pe nume Harrison Schoen, pe canalul său de YouTube, în care acesta dezvăluie cât l-a costat maşina şi cât îl costă mentenanţa acestei case de roţi în care trăieşte azi.
Dacă încă n-ai văzut acel articol de acum o săptămână, ai înţelege totul mult mai bine dacă i-ai afla de acolo întâi istoria şi contextul. În acest video, Harrison povesteşte că maşina sa e un Cayenne S din 2008, pe care l-a cumpărat la mâna a doua, cu 125,000 mile parcurse, adică echivalentul a circa 200,000 km. A plătit 9,000 dolari pe ea.
Pe lângă asta, şi-a pus bare de acoperiş cu lumini LED, care l-a costat 1,490 dolari. Mai are pe acoperiş un duş mobil, cu aproape 40 de litri de apă, care l-a costat 550 dolari. Boxa de acoperiş l-a costat 800 dolari. Un Rhino Rack, care e un soi de acoperiş retractabil, l-a costat 350 dolari. Încă un mecanism suplimentar de pe acoperiş l-a mai costat 60 dolari. Lista mai continuă cu mici accesorii de exterior.
Din modificările mai consistente, aproape 1,000 dolari au costat piesele de înălţare a suspensiei, plus aproape 630 dolari în alte braţe superioare în urma modificărilor şi încă vreo 600 pentru braţele inferioare. Vreo 350 dolari au costat noile capete ale ţevilor de eşapament. Jantele noi au costat 1,363 dolari, iar anvelopele de offroad — încă 1,456 dolari. A mai plătit încă 250 pentru senzori de presiune în roţi şi 120 dolari manopera aferentă.
Surprinzător, dar Harrison şi-a instalat şi o baterie mare la bord, pe care a mai dat 2,000 dolari. Are, de asemenea, şi un frigider mobil de 900 dolari.

Maşina a mai necesitat mai multe reparaţii şi lucrări de mentenanţă imediat ce a cumpărat-o, care l-au mai costat vreo 2,000 dolari.
În total, fostul militar a calculat că a cheltuit pe achiziţia maşinii plus toate reparaţiile şi modificările ei, fără a lua în calcul combustibilul şi costul schimburilor de ulei, peste 25,700 dolari SUA. Spune că a cheltuit mai puţin cumpărând Porsche, decât dacă ar fi cumpărat un Jeep similar sau o Toyota Tacoma mai practică.
Vezi în video-ul de mai jos toate costurile relatate de către Harrison, cu indicarea pieselor de la bordul Porsche-ului său.
0
1,680
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!