Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Honda lansează noul Civic Si, un model care readuce entuziasmul tineresc de altă dată pentru condus şi evocă jocurile video

20 Octombrie 2021 - 13:33
Ilie Toma
Honda pare să se fi pus pe o cale fascinantă de revenire la valori pe care le avea cândva şi o defineau ca o marcă adorată, performanţă şi respectată. Noi şi noi anunţuri vin din tabăra japonezilor, care sunt în măsură să încânte pasionaţii de cândva ai mărcii, dar totodată şi să atragă noi fani, din rândurile tinerilor.
Îţi mai aminteşti de jocurile video, încă de pe vremea primelor Need for Speed? Îţi aminteşti că Honda Civic în diverse versiuni, era una din maşinile centrale şi aproape fiecare jucător ajungea la un moment dat să o personalizeze şi să o conducă, într-un entuziasm frenetic de a o face mai performantă, mai decorată, mai personalizată? Ei bine, exact acel entuziasm al jocurilor video pare să fie evocat acum de niponi prin lansarea noului Civic Si, al cărui video de prezentare, pe care-l includem mai jos, pare să fie exact o experienţă de joc video, transpusă ulterior în stradă.
Noua Honda Civic Si va asigura veriga lipsă dintre Civicul obişnuit şi Civic Type-R, fiind, deci, un model de performanţă, dar nu tocmai de una extremă, de circuit, ci ceva mai urbană şi mai civilă. Noul model e creat pe baza sedanului Civic de nouă generaţie, şi vine cu culori stridente şi aspect rebel, subliniat printr-o gardă la sol mai coborâtă, jante de culori îndrăzneţe şi un kit aerodinamic discret.
Aşadar, odată ce vorbim de o gardă la sol mai coborâtă, avem de-a face cu o suspensie modificată, mai rigidă, pentru o ţinută de drum mai sportivă. Caseta de direcţie e modificată, pentru a transmite mai direct senzaţiile de condus, cutia de viteze are o timonerie mai scurtă şi mai precisă, preluând şi sistemul de rev-matching de la Civic Type R. Iar motorul turbo de 1.5 litri de sub capotă a fost a fost modificat pentru a oferi mai multă elasticitate, pe o plajă mai mare de turaţii. Acesta scoate 200 CP din cei 4 patru cilindri ai săi, cuplul maxim fiind de 260 Nm. Şi, apropo, motorul e un DOHC clasic cu sistem VTEC, doar că acum în ecuaţie a intrat şi o turbină. Dar puterea maximă se realizează oricum la 6,000 rpm, iar cuplul maxim — la 6,500 rpm, aşa că această nouă Honda va adora să fie turată lângă linia roşie, ca-n timpurile de demult!
Spiritul rebel de condus, exact ca-n anii de glorie, va fi asigurat şi de o arhitectură a suspensiei ca-n acei ani de glorie, cu multilink pe puntea spate, dar această arhitectură e valabilă şi pentru sedanul normal. Într-o lume în care în Europa toate versiunile normale de Octavia, spre exemplu, au bară de torsiune, la fel ca şi multe alte modele, ba chiar şi o mulţime de SUV-uri vin cu bare de torsiune, revenirea japonezilor la multilink-ul savuros are şansele să-i atragă pe cei pasionaţi de plăcerea de condus, la un preţ pământesc.
Iar pe deasupra, noul Civic Si vine doar cu cutie manuală şi doar cu un diferenţial cu alunecare limitată pe puntea faţă. Honda nu anunţă deocamdată parametrii dinamici precum viteza maximă sau timpul de acceleraţie de la 0 la 100 km/h, dar aici contează mai mult felul în care această Honda va ajunge acolo!
Şi ştii, maşina asta ne-a făcut să ne dăm seama de ceva important. De vreo zece ani încoace producătorii se tot plângeau că tinerii nu par prea inspiraţi să îndrăgească maşini şi să-şi facă permise de conducere. Dar poate asta se întâmpla pentru că de vreo 10-15 ani nu se lansau maşini concepute pentru ei, rebele, accesibil, savuroase, care să aţâţe acel entuziasm în el? Maşina ca această Honda Civic Si de astăzi, de exemplu? Bine ai revenit, Honda! Bine ai revenit, pasiune autentică pentru condus!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter