Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Iată de ce camioanele circulă mai uşor iarna prin Siberia, decât atunci când drumurile sunt dezgheţate

12 Octombrie 2021 - 13:12
Redacţia PiataAuto.md
De mai multe ori în ultimul timp am publicat articole cu video în care tot soiul de camioane circulau prin regiuni friguroase ale Siberiei şi menţionam că unele drumuri sunt practicabile doar iarna, când râurile îngheaţă sau când acele trasee sunt acoperite cu zăpadă şi gheaţă. Desigur, pe segmente scurte există şi trasee care se mai folosesc şi în cele câteva luni de pauză dintre geruri, dar acestea sunt într-o stare proastă şi de obicei sunt mai mult regionale.
Aşa arată un traseu din Yakutia, pe care trebuie să meargă camioanele, în septembrie 2021

În acest an îngheţurile în regiunea Yakutia, cea mai friguroasă de pe planetă, vin mai târziu, or, de obicei, în septembrie deja sunt mari şanse de a avea drumuri îngheţate. Asta face ca mulţi şoferi de camioane să se pomenească în necesitatea de a folosi segmente de traseu în stare neîngheţată. Pentru că vorbim de Yakutia, acestea sunt umede aproape întotdeauna, iar cea mai mică ploaie le transformă imediat în adevărate fâşii de mociclă, în care e extrem de dificil să înaintezi.
Câţiva şoferi de camioane au filmat o experienţă pe care au avut-o de curând, la sfârşitul lunii septembrie. Drumul pe care trebuiau să-l parcurgă are titlul oficial de drum regional, dar se vede că n-a văzut asfalt niciodată pe el. Acest drum face legătura dintre localităţile Magistralynyi şi Ulykan, fiind un traseul indicat şi pe Google Maps şi alte sisteme de navigare, deci un şofer de camion are toate şansele ca acest drum să-i fie recomandat. Pentru că, de fapt, altul nici nu există pe aici! Da, e unicul drum de legătură între aceste localităţi din Yakutia, alternativele apărând abia când râul Kirenga îngheaţă sau când îngheaţă şi alte trasee inundate de apă în alte perioade ale anului.
În video-ul de mai jos, situaţia părea dificilă la început, din cauza denivelărilor mari şi a solului relativ moale. Câţiva şoferi le-au permis altora din faţă să înainteze ei primii. În câteva minute, a venit o ploaie măruntă şi a înmuiat imediat drumul. De aici încolo, a fost o luptă continuă de a înainta. Tot soiul de camioane s-au pomenit în dificultate — de la MAZ-uri la Kamaz-uri, de la Mercedesuri la Volvo. S-au tractat unele pe altele. S-au ajutat reciproc. Pentru că aici, pe cont propriu nu prea poţi face nimic, iar şoferii sunt impuşi să se ajute unul pe celălalt de acest condiţii ale naturii.
Vezi mai jos întreaga situaţie. E un video care nu are subtitre automatizate, însă în el se vorbeşte puţin şi mai mult se arată situaţia acestor camioane şi eforturile necesare pentru a înainta prin aceste condiţii siberiene.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter