Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Maşini care rămân impecabile şi la 280 mii km: cât de bine poate arăta Mercedes 190E din SUA la 34 ani de exploatare

17 Octombrie 2021 - 17:28
Redacţia PiataAuto.md
Maşina asta era cel mai adorat Mercedes-Benz compact al timpurilor sale, fiind o versiune de performanţă a modelului 190E, predecesorul C-Class-ului de azi. Ceea ce vedem aici e un 190E 2.3-16, ceea ce înseamnă că sub capotă e un motor de 2.3 litri, cu 16 valve.
Cei de la Mercedes au lansat modelul 190E în septembrie 1982 şi pentru că pe atunci mulţi spuneau că au făcut un pas greşit, lansând un model atât de compact, un an mai târziu, în septembrie 1983, au venit şi această versiune de înaltă performanţă, care trebuia să-i uimească pe toţi, şi să-i convingă că un Mercedes-Benz compact poate fi fabulos. Planurile germanilor erau mai lungi, pentru participări ulterioare în competiţii de motorsport cu acest model, aşa că de dezvoltarea motorului cu 16 valve s-a ocupat renumita companie Cosworth, ea fiind cea care a luat motorul original M102, de 2.3 litri şi 8 valve, şi l-a transportat într-unul cu 16 valve, apoi şi într-unul de cursă, de 2.5 litri. Motorul civil de 2.3 litri şi 16 valve, însă, livra 185 CP şi 236 Nm, putând fi turat uşor până la 7,000 rpm!
Totul în modelul ăsta era făcut pentru performanţă şi durabilitate în timp, de asta colecţionarii caută deja aceste versiuni, iar ele se vând destul de scump. Maşina din video-ul de mai jos a fost vândută iniţial în Canada, aşa că e mult mai aproape de specificările europene, având inclusiv cadranele în kilometri. Ulterior, însă, maşina a fost importată în SUA, iar ultimul proprietar era un pasionat al mărcii din California, care a deţinut-o şi a adorat-o mult timp, vânzând-o pentru că nu mai putea conduce maşini cu cutie manuală din cauze medicale.
Maşina e fabricată în 1987 şi are peste 280,000 km pe odometru. Dar starea sa este pur şi simplu fascinantă pentru acest parcurs şi o vârstă de 34 de ani! Habitaclu, pielea, inserţiile de lemn — totul e admirabil.
Însă, pe lângă aparenţe, e interesant să vezi o inspecţie în detaliu a stării de facto a acestei maşini. Proprietarul actual, pasionat de Mercedesuri clasice, i-a adus-o pentru inspecţie amicului său youtuber, care e şi fost mecanic la service-ul autorizat Mercedes din Chicago. Deci, la maşina din video-ul de mai jos lucrează oameni avizaţi. Şi apoi, e curios şi plăcut să vezi o asemenea maşină analizată şi să descoperi pas cu pas starea ei de azi, după 280,000 km parcurşi şi 34 ani de exploatare!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter