(VIDEO) Mergeau atât de mult derapând, încât aveau mai multe insecte pe geamurile laterale decât pe parbriz sau cum era motorsportul de altă dată

21 Octombrie 2021, 19:32
Redacţia PiataAuto.md
De multe ori spunem că maşinile de altă dată aveau mai multă emoţie, te impuneau să te implici plenar în condusul lor şi măiestria ta în a le manevra era ceea ce conta în primul rând pentru un condus sigur. Dar toate astea sunt şi mai adevărate, şi mai intense, când vine vorba de competiţiile între acele maşini, de motorsportul cel de altă dată faţă de cel de azi. Doi renumiţi piloţi de raliu, cu o carieră strălucită de cândva, au povestit de curând impresiile lor despre cum era atunci sportul cu maşini şi cum e azi.
Ambii au format o echipă la un moment dat. Unuia îi spune Ari Vartanen, şi a fost campion mondial la raliu în anul 1981, apoi a învins şi la raliul Paris-Dakar de 4 ori. Azi el e preşedintele asociaţiei de autosport din ţara vecină Finlandei, Estonia. Celălalt protagonist este chiar copilotul lui la cursele din 1981, David Richards, un britanic, care după cariera sa din raliu a fost preşedinte Aston Martin, iar acum e şeful companiei de inginerie şi motorsport Prodrive.
Azi au ambii câte 69 de ani. În 1981, atunci când au luat titlul de campioni mondiali la bordul unui Ford, aveau câte 29 de ani. Unul din ei chiar a trebuit să facă o pauză pentru a-şi face armata. Ce mai, alte vremuri, alte obligaţiuni, fără băieţii alintaţi din ziua de azi din motorsport. Dar, decât să spunem noi prea multe, mai bine să-i ascultăm pe aceşti oameni, care au realizat ceva la viaţa lor în motorsport şi după el, ceva cu adevărat admirabil! Mai ales că vorbesc în prezenţa maşinii lor legendare de raliu, care le-a fost acum restaurată!
0
2,078
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!