(VIDEO) Motorul V8 biturbo al noului Range Rover vine, totuşi, de la BMW, iar un youtuber din Rusia critică dur noul model

29 Octombrie 2021, 13:21
Redacţia PiataAuto.md
Alaltăieri, în articolul în care vorbeam despre premiera noii generaţii Range Rover, spuneam că noul model s-a debarasat de o tradiţie de demult, care era foarte apreciată de fanii săi, sub forma motorului V8 cu compresor mecanic, Supercharged, şi a făcut uz de un nou motor V8 cu două turbine, de 4.4 litri. Am amintit de paralela cu BMW şi de timpurile când modelul folosea motoare de BMW, dar, întrucât în zecile de pagini de informaţii oficiale de la Land Rover se vorbea peste tot de un motor absolut nou, creat de inginerii Range Rover, am menţionat că acesta nu are nimic în comun cu motorul BMW de 4.4 litri, existent de multă vreme în gama bavarezilor, decât cilindreea. Şi, din păcate, britanicii au ales să nu spună un lucru important — noul motor V8 biturbo, livrat drept unul nou, este, de fapt, de origine BMW, cu numele de cod N63.
E vorba de un nou parteneriat, prin care BMW livrează o ipostază de 600 CP a acestui motor celor de la Land Rover. Iar astfel marca britanică a spus adio compresoarelor mecanice şi formulei sale clasice, spre amărăciunea proprietarilor veterani de Land Rover şi Ranger Rover, care apreciau anume acele motoare de 5.0 litri V8. Unul din cei dezamăgiţi de această decizie a britanicilor e un youtuber renumit din Rusia, cunoscut pentru a fi deţinut în proprietare nu mai puţin de 6 exemplare diferite, de la acel Range Rover vechi şi obosit de 3,000 euro, despre care vorbeam câteva luni în urmă, până la un Range Rover de generaţia care tocmai a plecat în istorie, pe care youtuber-ul l-a cumpărat nou, drept maşină personală, în motorizare plug-in hibrid. Aşadar, am fi îndreptăţiţi să credem că acesta reprezintă o părere ce merită luată în considerare, atât ca proprietar şi cunoscător de Land Rover, cât şi ca un bun cunoscător de automobile în general.
Acesta a publicat acum câteva ore un video de la primul său contact cu noul Range Rover. La început, l-a apreciat pentru designul conservator, explicând că filosofia de a rămâne neschimbat e doar pe dinafară, la fel ca la Mercedes G-Class, în timp ce la interior şi în consistenţă totul a fost schimbat. Dar apoi s-a arătat dezamăgit de decizia de a prelua un motor de la BMW, în locul celui clasic. A criticat dur mânerele maşinii, care încă mai au butoane pe care trebuie să apeşi. A indicat asupra camerei video din spate, lăsată la vedere aşa cum se întâmpla şi 10 ani în urmă sau mai mult. Butoanele din interior sunt luate, multe din ele, neschimbate de la precedenta generaţie, iar poziţionarea legendară a butoanelor de deschidere a geamurilor a fost mutată de pe partea superioară a panourilor uşilor pe una obişnuită, mai aproape de mâner.
Iluminarea în habitaclu e acoperită de mânerele flexibile ale maşinii, de care ar trebui să se ţină pasagerii în mişcare, iar asta obstrucţionează scopul principal al acelor elemente — să lumineze.
Vorbind despre zona planşei de bord, acesta a criticat minimalismul excesiv, care, sub pretextul designul modern simplificat, de fapt a ajuns la materiale şi soluţii simpliste, nu simple. Într-atât de simpliste, încât acesta a declarat „Asta e Hyundai”.
Blocurile optice spate ar fi pur şi simplu nişte plastic întunecat, de după care se aprind LED-urile. De asemenea, acesta e contrariat de faptul că, deşi noul model a fost construit pe o platformă tehnică nouă, care să permită motorizări plug-in hibride cu autonomii mai mari, tocmai aceste motorizări nu sunt încă disponibile din start.
În final, youtuber-ul spune că aceste critici dure ale sale vin din perspectiva deţinerii mai multor modele de generaţii precedente şi cunoaşterii profunde ale lor, iar aici îl putem înţelege perfect. Pe această notă, el spune că sunt „cel mai dur în critici cu cei pe care-i iubesc cel mai mult” — iar asta spune foarte mult despre impresiile pe care le creează un model nou în primul rând în raport cu cei care au mai avut asemenea modele şi sunt poate clienţii potenţiali ai unei noi generaţii în cea mai mare măsură.

Vezi toate impresiile în video-ul de mai jos. Poţi include şi subtitre cu traduceri automatizate dacă ai nevoie.
0
10,247
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!