(VIDEO) O motocicletă cu ataş Dnepr MT-11 cu doar 811 km la bord, descoperită de un youtuber din Ucraina

20 Octombrie 2021, 17:11
Redacţia PiataAuto.md
Motocicletele Dnepr, sau MT cum le spuneau cei mai mulţi, au fost foarte populare prin satele Moldovei, fiind îndrăgite pentru că erau simple, durabile la munci grele, relativ puternice şi simple de reparat în condiţii de casă. Dar, acestea nu se mai produc de foarte mult timp, uzina din Kiev, care le asambla, fiind azi doar o fantomă a ceea ce a fost cândva.
Ei bine, un exemplar practic nou de Dnepr MT-11 a fost descoperit de curând de un youtuber din Ucraina, specializat în căutarea şi găsirea a astfel de capsule ale timpului. Dar motocicleta asta e mult mai specială decât ne-am putea imagina, prin condiţia şi istoria sa.
A fost fabricată şi cumpărată în 1989, fiind propulsată de renumitul motor de 650 cm cubi, în doi cilindri, al acestui model. Motorul dezvolta, apropo, 38 CP, iar motocicleta cu ataş, deşi cântărea tocmai 335 kg, putea dezvolta o viteză de 125 km/h.
Primul şi unicul proprietar de facto al acestei motociclete, care a şi condus-o, a fost un renumit dresor de circ şi actor, prieten apropriat al unui alt actor cunoscut şi-n Moldova — Iurii Niculin. Proprietarul motocicletei, care-şi avea casa în Kiev deşi muncea mai mult în Moscova, avea intenţii de a-şi exploata intens motocicleta, echipând-o şi cu o lădiţă adiţională, şi cu alte accesorii. Totuşi, el nu a făcut decât 811 km cu ea, iar ulterior motocicleta a fost păstrată la adăpostul unui garaj vreme de aproape 32 de ani!
Astăzi ea arată în condiţie de aproape nouă, dar are pe ea încă urme de lubrifianţi peste care s-a depus praful. Dacă cineva ar intenţiona să o exploateze, probabil ar trebui să-i facă un detailing amănunţit şi o revizie tehnică amplă, doar pentru a fi sigur că sunt schimbate toate consumabilele, ca să aibă certitudinea că motocicleta va rămâne şi mai departe o bijuterie.
Includem mai jos şi video-ul youtuber-ului din Ucraina, cu prima cunoştinţă şi primele impresii ale acestuia cu motocicleta MT descoperită.
0
8,559
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!