(VIDEO) Operaţiune de amploare a poliţiei din Moldova, cu 216 agenţi de patrulare şi 89 de maşini, pentru a depista şoferi băuţi

2 Octombrie 2021, 08:47
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Moldova anunţă startul unei operaţiuni de amploare la nivel naţional, începând cu 1 octombrie şi pe parcursul a o lună, care va implica o desfăşurare nemaivăzută de forţe, totul pentru a depista şoferii băuţi la volan şi a descuraja condusul în stare de ebrietate. În operaţiune vor participa la nivel naţional 216 agenţi de patrulare ai INSP şi 89 de automobile ale poliţiei.
Primele filtre au avut loc deja aseară, în mai multe locuri din ţară. Fiecare dintre aceste filtre conglomerează mai multe automobile de poliţiei şi mai mulţi agenţi, maşinile fiind trase pe dreapta, iar şoferii fiind verificaţi din prisma consumului de alcool. Conform legii, cei care depăşesc 0.15 mg/L alcoolemie sunt pasibili de o amendă uriaşă şi suspendare de permis, iar de la 0.30 mg/L în sus, pe lângă amendă şi retragere de permis se mai aplică şi un dosar penal. De asemenea, în cazul refuzului de a fi testat, şoferul e clasificat automat cu cel mai înalt grad de ebrietate şi se alege automat cu dosar penal.
Operaţiunea poliţiei are un nume nostim — „Tulburel” — ăsta fiind numele vinului proaspăt fermentat şi petrecerea ei în luna octombrie e corelată anume cu perioada în care în satele Moldovei beciurile gospodăriilor bolborosesc de tulburel proaspăt, iar din punct de vedere statistic octombrie e întotdeauna o lună cu incidenţă mai mare de şoferi băuţi. Prin urmare, noua acţiune vine să descurajeze şi să contracareze acest fenomen, iar poliţia aminteşte cetăţenilor nu doar să nu conducă un automobil în stare de ebrietate, ci şi să nu încredinţeze automobilul unei asemenea persoane, întrucât legea îl pedepseşte şi pe proprietarul care înmânează maşina unui şofer băut. De asemenea, poliţia îndeamnă cetăţenii să apeleze 112 în cazul în care observă şoferi care intenţionează să conducă sau conduc în stare de ebrietate.

Mai jos includem un scurt video cu imagini de la unul din filtrele de aseară ale poliţiei.
1
9,334
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!