(VIDEO) SUV-ul electric chinezesc Nio ES8 s-a lansat în Norvegia, iar autonomia sa a fost testată în condiţii scandinave

20 Octombrie 2021, 19:07
Redacţia PiataAuto.md
Marca Nio, originară din China şi cu pretenţii premium, s-a lansat de curând în Norvegia, inaugurând şi primul showroom în Oslo. Chinezii au ales Norvegia drept prima ţară de pe continent pentru că aici vânzările de modele electrice domină total, dar şi pentru că Norvegia nu e parte a UE, iar astfel le-a fost mai uşor să obţină autorizările necesare, până fac acelaşi lucru şi la nivel comunitar.
De curând un youtuber din Norvegia, specializat în teste cu automobile electrice, a testat autonomia în condiţii scandinave pentru SUV-ul electric Nio ES8, model care a luat de curând 5 stele la EuroNCAP. Sigur, acum toamna condiţiile nu sunt dintre cele mai dure, dar oricum testul a avut loc în condiţii de drum real, cu o primă fază în care se circula pe drumuri normale cu o ţintă de 90 km/h şi o alta cu o ţintă de 120 km/h.
La început, după ce şi-a făcut plinul Nio ES8 a indicat o autonomie estimată de 500 km. Dar foarte repede maşina a demonstrat că e destul de „setoasă” în consumul real de electricitate, chiar şi în condiţii oarecum prielnice, indicând 24.2 kWh/100 km. Totuşi, prima baterie a fost consumată cu un consum mediu de 22.1 kWh/100 km într-un final, ceea ce se echivalează cu consumul mai multor modele premium, ba poate e chiar un pic mai bun.
Într-un final, maşina a făcut efectiv 397 km cu un singur plin la viteză de 90 km/h, folosind 87.9 kWh efectiv din bateria sa. La viteză de 120 km/h, autonomia a scăzut până la 293 km. Vezi mai jos întreaga experienţă de stabilire a autonomiei acestui SUV chinezesc în Norvegia.
0
24,033
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!