(VIDEO) Şoferul de Audi, care a frânat brusc în faţa unui camion, va rămâne fără permis şi va fi pedepsit pentru comportament agresiv în trafic

15 Octombrie 2021, 19:52
Redacţia PiataAuto.md
Azi dimineaţă publicam un articol cu un video, din care se putea vedea o atitudine sfidătoare a unui şofer de Audi în Chişinău, faţă de un şofer de camion. După ce nu a fost lăsat să treacă brusc în faţa camionului, care circula regulamentar pe şoseaua Balcani în apropiere de intersecţia cu strada Liviu Deleanu, Audi a depăşit ulterior camionul şi a frânat brusc în faţa acestuia, impunându-l pe acesta din urmă la o frânare de urgenţă, pentru a nu-l lovi pe Audi. Camionul, pierzându-şi din viteză până aproape la oprire, a rămas departe în urmă, iar Audi a fugit. La orele serii, însă, am primit la redacţie un mesaj de la Inspectoratul Naţional de Patrulare Publică.
Cei de la poliţie ne-au anunţat că s-au autosesizat pe marginea ştirii noastre şi, poate pentru prima dată din 2020 încoace, de când există articolul 241.1 din Codul Contravenţional, care prevede pedepsirea comportamentului agresiv în trafic, poliţia a decis să pornească un dosar contravenţional anume pe acest articol, urmând să identifice şoferul din Audi şi să-l pedepsească.

Iar conform acestui articol — pedeapsa pentru asemenea maniere de condus agresiv este amendă de la 1,500 la 2,000 lei cu 5 puncte de penalizare, sau muncă în folosul comunităţii de la 20 la 40 de ore, sau arest contravenţional de la 3 la 15 zile, dar în toate cazurile poliţia e obligată să-l priveze pe autor de permisul de conducere pe un termen de la 6 luni la 12 luni! Deci, chiar dacă poliţiştii ar alege cea mai blândă formă de pedeapsă, permisul şoferului din Audi oricum va fi retras.

Am rugat poliţia să ne anunţe suplimentar după ce şoferul va fi efectiv pedepsit, şi vă vom informa despre finalitatea acestui proces. Vezi mai jos video-ul cu manevra al care s-au autosesizat poliţiştii.
1
47,033
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!