(VIDEO) Transfăgărăşanul, văzut prin ochii a doi youtuberi din Ucraina, la bordul unei Mazda MX-5

7 Octombrie 2021, 19:04
Redacţia PiataAuto.md
Pentru noi, cei din Moldova sau România, Transfăgărăşanul e un loc îndrăgit şi foarte familiar, iar o nouă călătorie pe acolo e întotdeauna plăcută, dar nu neapărat nouă în vreun fel. Însă pentru foarte mulţi oameni din lume, inclusiv din ţările vecine precum Ucraina, Transfăgărăşanul rămâne a fi „cel mai frumos drum din lume”, cum l-a botezat Jeremy Clarkson, iar experienţa de a veni pe el e un adevărat „must-have” special.
Un cuplu de youtuberi ucraineni şi-au luat de curând Mazda lor MX-5 şi au pornit din Kiev spre Transfăgărăşan, ca să-şi realizeze acest vis de a merge pe el, cu o decapotabilă. Şi nu putem să nu recunoaştem că Mazda MX-5 e unul din automobilele moderne cele mai potrivite pentru o experienţă superbă pe Transfăgărăşan!
Ucrainenii au făcut un popas nocturn la Cernăuţi şi au intrat apoi direct în România. Restricţiile la momentul vizitei lor le impuseseră o perioadă de aflare în România de doar 72 de ore, aşa că s-au grăbit să savureze din plin aventura lor. Au mers pe la Cheile Bicazului, despre care au zis că e un canion magnific, apoi, în seara aceleiaşi zile au ajuns şi pe Transfăgărăşan. A doua zi, luni dimineaţă, traseul montan era pustiu şi numai bun de savurat cu o sportivă compactă decapotabilă! Eh!
Şi partea cu adevărat intrigantă în acest video e că youtuberii au făcut o treabă minunată şi în calitatea filmării şi montării video-ului lor, arătând Transfăgărăşanul prin ochii lor, a doi turişti tineri care experimentează din afară ceva ce nouă ne e foarte familiar!
Au primit şi notificări că un urs umblă liber, apoi au şi văzut urşi, iar în următoarea noapte au ales să înnopteze în aer liber, la camping, în pofida povestirilor despre urşi! Au gătit la foc în aer liber, au savurat aventura, iar mesajele frecvente despre urşi slobozi nu făceau decât să le sporească intensitatea experienţei lor. Somnul le-a fost perturbat de nişte vecini care tot dansau hore moldoveneşti, dar şi asta e parte din experienţă. Iar dimineaţă şi-au împrospătat feţele cu apă rece de izvor, luată direct în palme.
Concluzia finală a ucrainenilor a fost că Transfăgărăşanul nu e doar un drum care trebuie traversat cu maşina de la un capăt la altul. E mult mai mult de atât. Însemnă natură extraordinară, relief magnific, puritatea apelor de aici, apropierea de tot soiul de animale, dar şi comunicarea cu o mulţime de oameni extraordinar, care vin şi ei pe aici, pentru experienţe similare. Iar sfatul or e neapărat să înnoptezi pe aici, poate chiar mai multe nopţi, poate şi în aer liber, la camping, dacă eşti suficient de călit. Cert e că pentru youtuberii din Ucraina, Transfăgărăşanul şi-a confirmat cu brio statutul de cel mai frumos traseu din lume!
Vezi mai jos toată experienţa lor frumoasă, pusă iscusit într-un video. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate dacă ai nevoie.
0
2,816
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!