(VIDEO) Un Pontiac, lăsat să zacă neglijat 22 de ani într-un garaj din SUA, e curăţat şi reanimat la luciul de altă dată

22 Octombrie 2021, 15:50
Redacţia PiataAuto.md
Acest Pontiac Lemans 350 clasic, fabricat în 1969, e unul din cele mai bune exemple care arată cât de mult poate degrada până şi o bijuterie de automobil, dacă e lăsat pur şi simplu să zacă în garaj, neglijat, în condiţii neprielnice. Maşina asta a fost pusă în garaj de proprietara sa acum 22 de ani pe motiv că ar fi fost prea mare şi greoaie de a fi parcată. Atunci era o bijuterie. După 22 de ani, însă, maşina a ajuns aproape o epavă.
Un atelier de restaurare a maşinilor din SUA a fost interesat să se apuce de restaurarea ei completă, dar maşina era acoperită de atât de multă murdărie, încât era aproape imposibil să înţelegi în ce stare e, de fapt, automobilul şi ce se poate face din el. tocmai de asta, cei de la restaurare au recomandat proprietarei să-i facă întâi o spălare profundă, la nivel apropiat de detailing, pentru a vedea maşina efectiv cum e, şi a înţelege ce se poate păstra din caroserie, vopsea, interior şi motor.
Şi a fost uluitor cât de multe urme de animale au trebuit înlăturate, care şi-au făcut cuibul în componentele maşinii. Dar şi mai uluitor a fost luciul, care începea să răsară pe măsură ce maşina era curăţată. Abia după acest luciu scos la iveală poţi înţelege ce frumuseţe de maşină era acest Pontiac cândva şi aproape că ţi se rupe inima să vezi cât de mult a fost neglijat vreme de mai bine de două decenii.
La fel de fascinant s-a dovedit a fi şi interiorul. Scaunele tapisate cu piele albă, s-au păstrat ca prin minune în condiţie încă foarte bună. Din nou, văzând tabloul acestei maşini debarasate de praf şi murdărie, constaţi cu regret că atunci când a intrat în garaj, era o bijuterie, iar azi e foarte mult de muncă la ea pentru a fi o asemenea bijuterie nu doar în aspect, ci şi în consistenţă.
Şi asta pentru că partea inferioară a maşinii a avut de suferit foarte mult din cauza ruginii. Motorul e şi el acoperit de rugină pe deasupra, dar, din fericire, măruntaiele au rămas fii şi a putut fi chiar pornit ulterior. Iar asta e un semn bun, ceea ce dă speranţe că, dacă se va şlefui din nou fiecare piesă şi se va restaura ca la carte, acest Pontiac va redeveni la fel de graţios cum a fost cândva.
Vezi în acest video renaşterea sa estetică, cel puţin în prima parte, când se debarasează de urmele neglijării şi-şi recapătă luciul. Pentru că e plăcut să vezi cum renaşte pas cu pas o asemenea bijuterie de maşină!
0
2,111
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!