(VIDEO) Un Porsche 962 C, care valora 1.2 milioane de dolari, a fost spulberat de un zid în timp ce era filmat

26 Octombrie 2021, 13:08
Redacţia PiataAuto.md
Porsche 962 C a fost un model legendar de circuit, construit de compania germană pentru curse şi performanţe de motorsport, el fiind şi modelul care a deţinut recordul de cea mai rapidă maşină pe Nurburgring vreo 15 ani, fără să-l poată doborî cineva. Au fost produse puţine maşini pentru tot soiul de echipe, iar azi să ai în colecţie un asemenea Porsche ar însemna să deţii o bijuterie ce valorează cam 1.2 milioane de dolari. Evident, cei care au unul şi vor să-l mai savureze din când în când, îl transportă până pe circuit, iar acolo se dau cu el pentru câteva momente de deliciu.
Cu câteva zile în urmă, însă, escapada unui asemenea proprietar s-a terminat lamentabil, acesta spulberându-şi maşina de un zid al circuitului Spa Francorchamps din Belgia. Un cameraman entuziast, de la un canal de youtube pe nume Auto Addiction, văzuse maşina rară şi începuse a o filma, dar o făcuse de la o distanţă sigură. Întâmplarea a făcut ca acesta să filmeze şi momentul în care Porsche-ul şi-a pierdut aderenţa pe puntea spate, iar şoferul n-a putut-o controla şi a lovit-o în zid, distrugând-o.
Cameramanul a mers să vadă dacă pilotul e bine, iar acesta era în afara oricărui pericol. Ulterior, el a filmat şi momentul cum maşina distrusă e încărcată în camion, dar la scurt timp distanţă, proprietarul de Porsche a venit din spate şi l-a lovit, adresându-i injurii pentru că a filmat scena. Acesta a fost agresiv şi l-a ameninţat că dacă publică, îl dă în judecată. Însă materialul a ajuns oricum online, iar şoferul de Porsche i-a notificat pe cei de al Auto Addiction că-i va da în judecată dacă nu şterg video-ul. Însă, la cât de mult s-a răspândit video-ul, eforturile proprietarului de Porsche sunt inutile.
Dar asta i-a făcut ce mai mulţi jurnalişti să caute istoria acestei maşini spulberate acum de un zis. Şi au ajuns să constate că e un exemplar construit în 2020 din piese de schimb comandate individual la Porsche, deci cineva a comandat separat toate piesele şi a construit un exemplar de la zero. Fără îndoială, un asemenea exemplar fără istorie nu ar valora 1.2 milioane de dolari, aşa că toată istoria cu proprietarul de Porsche a demonstrat cumva că-n acest caz regele a fost gol. Şi nu prea iscusit în condus, la o adică. Vezi în video-ul de mai jos momentul când acesta îşi distruge maşina.
0
2,598
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!