Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un Suzuki Jimny e salvat dintr-o pădure din SUA, după ce a fost lăsat de proprietarul său să stea 47 de ani, pentru că se blocase

28 Octombrie 2021 - 15:01
Redacţia PiataAuto.md
Uneori, li se întâmplă şi celor mai capabile offroadere ca-n escapadele lor să rămână blocate, fără şansa de a mai ieşi de acolo fără un ajutor suplimentar. Şi ce ar face orice proprietar în asemenea caz? Ar apela la ajutorul prietenilor, dacă îi are prin preajmă, ar merge după un tractor în sat dacă ar fi prin părţile noastre sau, în fine, ar apela la un serviciu specializat ca să-i fie scoasă maşina. Şi ai face asta în decursul a maxim câteva ore, nu-i aşa? Adică, parcă nimănui dintre noi nu-i prea trece prin cap că am putea să apelăm după ajutor abia după 47 de ani, nu?
Şi totuşi, un american, pe nume Ed, a făcut anume asta. Cam prin anul 1974 el se afla într-o escapadă montană cu maşina sa, un minunat Suzuki Jimny LJ20, adică din generaţia a întâia. Pe atunci maşina avea acelaşi concept ca şi astăzi de a fi un offroader super compact şi uşor, dar cu tracţiune integrală. Motorul era simţitor mai mic şi mai slab pe atunci — unul de 4 cilindri, de doar 797 cm cubi, care dezvolta 28 CP. Maşina cântărea doar 770 kg.
Aşadar, în 1974, atunci când Ed îşi conducea offroaderul printr-o pădure dintr-o zonă muntoasă a statului Nevada, calea sa la întoarcere i-a fost barată de către o alunecare de teren şi pietre. Bărbatul, destul de familiarizat pe atunci cu pădurea, şi-a dat seama că nu există o cale de ocolire şi a lăsat maşina sa acolo, mergând pe jos mai departe spre casă. Şi pentru că a considerat că alunecarea a blocat maşina într-o zonă prea dificilă, n-a făcut nimic pentru a o scoate de acolo vreme de aproape jumătate de secol!
Foto: Ed, proprietarul acestui Suzuki, care a fost lăsat să stea în pădure 47 de ani

Acum Ed e deja un pensionar de o vârstă înaintată şi maşina i-a fost descoperită de un youtuber, proprietar al unui serviciu de evacuări profesioniste. Acesta l-a şi motivat pe Ed să încerce să-i recupereze maşina din pădurea muntoasă, chiar şi 47 de ani mai târziu, care a zis că i-o şi vinde pentru preţul simbolic de 210 dolari, după care youtuber-ul va încerca să vadă dacă o poate restaura.
Iar video-ul de mai jos e tocmai operaţiunea de salvare a acestui Suzuki Jimny LJ20 din mrejele pădurii în care a stat nemişcat atâta amar de vreme!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter