(VIDEO) Un accident cu vinovat discutabil, surprins de o cameră de bord la o intersecţie din Chişinău

8 Octombrie 2021, 09:58
Redacţia PiataAuto.md
Un accident cu vinovat discutabil s-a produs ieri la intersecţia străzilor Bucureşti şi Bulgară din Chişinău, între o Dacia Logan şi un Opel Astra, iar momentul a fost surprins de o cameră de bord a altui automobil.
Strada Bucureşti e o stradă cu două benzi în sensul de circulaţie în care se deplasa şi Opelul, iar în apropierea intersecţiei cu strada Bulgară, există şi o trecere de pietoni. Un biciclist a pornit să traverseze la trecere exemplar de regulamentar, coborând de pe bicicletă şi mergând pe jos alături de vehiculul său. Un Renault a oprit la trecerea de pietoni, pentru a-i ceda, însă Opelul din spate a schimbat brusc banda şi nu a oprit la trecerea de alături, cum ar fi fost regulamentar să o facă, ci a accelerat, trecâd la doar 1.5 metri de pietonul biciclist.
De pe strada Bulgară, însă, o Dacia Logan aştepta să cedeze trecere şi să poată înainta. În momentul în care pietonul a început a traversa, iar Renault a oprit, Opelul fiind în spatele Renault, era oarecum firesc ca şoferul din Dacia să prezume că Opelul va frâna şi el la trecerea de pietoni, prin urmare Dacia avea o fereastră liberă pentru a traversa intersecţia. Însă manevra bruscă şi neregulamentară a Opelului a făcut ca acesta, după ce a ocolit Renault-ul şi nu a cedat trecerea pietonului, să lovească într-un final şi Dacia Logan din faţa sa.
Acum situaţia e una discutabilă în esenţă. Pur după regulament, Dacia venea de pe drum fără prioritate şi ar fi trebuit să se asigure. Însă tot accidentul a fost rezultatul unei manevre neregulamentare şi bruşte a Opelului, care a ignorat trecerea de pietoni şi pietonul de pe ea, punându-l şi pe acesta în pericol. Acum, dacă ne imaginăm că biciclistul era cu 2 metri mai în faţă şi Opelul îl lovea întâi pe pieton, apoi şi pe Dacia, cine ar fi fost vinovat în final de accident? Vrem să ştim părerea ta, cine ar trebui declarat vinovat în acest accident, totuşi?
Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online / Iulia Dkaia
0
4,559
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!