(VIDEO) Un accident din Chişinău, în care cu greu îi poţi reproşa ceva şoferului vinovat de camion, surprins de o cameră de bord

13 Octombrie 2021, 08:52
Redacţia PiataAuto.md
Există unele accidente minore care se întâmplă şi, deşi e clar conform regulamentului de circulaţie rutieră cine se face vinovat, e greu să-i reproşezi ceva acelui şofer decât poate lipsă de experienţă şi lipsă de mai multă prudenţă, pe care ar fi trebuit s-o aibă, odată ce conduce vehicule specifice. Este şi cazul unui accident rutier surprins aseară la o intersecţie din Chişinău.
În apropiere de semafor erau câte două benzi de circulaţie pe fiecare sens, pe banda stângă fiind câteva automobile, iar pe banda dreaptă — un camion care intenţiona să vireze la dreapta. Prima maşină de pe banda stânga voia şi ea să vireze stânga şi aştepta momentul, în timp ce în spatele său un Volvo aştepta spaţiul necesar să poată merge mai departe. Ambele maşini erau poziţionate corect în intersecţie. În acelaşi timp, camionul a luat un unghi mai mare pentru a vira dreapta în această intersecţie, doar că posteriorul remorcii sale a făcut şi el o rază mai mare pe stânga, acroşând Volvo care se afla regulamentar în intersecţie. Cine e vinovat? Poate dacă era vorba de o maşină parcată neregulamentar în intersecţie, puteam spune că maşina acroşată ar fi de vină, dar aici nu e cazul. E doar responsabilitatea şoferului de camion de a-şi şti şi simţi dimensiunile camionului, iar această intersecţie de oraş nu e nici de departe printre cele mai înguste, deci nimeni altul nu poate fi făcut cumva vinovat.
Vezi mai jos întregul moment, surprins de camera de bord a unui alt automobil ce staţiona la intersecţie.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online / William Iomega
0
17,322
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!