Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un băiat simplu, de la ţară, din Ucraina, şi-a modificat cu propriile mâini o Lada 2108 şi acum învinge maşinile de vis cu ea

9 Octombrie 2021 - 11:31
Redacţia PiataAuto.md
Andrei Yarmolenko, din Ucraina, se autocaracterizează drept un băiat simplu, de la ţară, cu o modestie admirabilă, pe care puţini o mai au azi. Acum trăieşte şi munceşte în Kiev, capitala Ucrainei, şi de ceva timp şi-a pus în aplicare o idee de-a sa, la care visa de multă vreme. A modificat cu propriile mâini o Lada 2108, iar azi învinge aproape toate supercar-urile cu ea!
Lada 2108 a fost modelul cu cea mai bună inginerie din perioada sovietică, poate, or, la el au muncit şi inginerii Porsche, contractaţi oficial de către cei de la Lada. Iar munca inginerilor fusese făcută atât la motor, cât şi la suspensie şi alte componente, inclusiv designul interiorului având rădăcini germane. Aşa că Andrei a ales modelul corect pentru creaţia sa.
Sub capota Ladei sale a rămas un motor de Lada, de 1.5 litri, care dezvolta doar 70 CP atunci când ieşise din uzină. Andrei a modificat chiulasa, arborele cu came, valvele. A montat o turbină Holset de origine americană şi i-a meşterit tot canalul de admisie. A trebuit să mai facă o mulţime de alte piese personalizate, ca motorul să reziste noii puteri, inclusiv i-a creat un volant, la strung, cu propriile mâini! La fel a făcut şi cu unele piese din cutia de viteză, a pus şi alte planetare pe puntea faţă, a pus şi un alt diferenţial, ca să poată face faţă unei puteri atât de mari, pusă pe tracţiune faţă. Şi abilitatea sa de a lucra în fier la strung i-a oferit posibilitatea de a perfecţiona fiecare piesă pe care o considera vulnerabilă.
O măsurare recentă a puterii Ladei sale pe dyno stand a indicat 523 CP şi 510 Nm! Iar datorită modificărilor pe care le-a făcut Andrei, motorul poate fi turat acum până la 8,100 rpm fără probleme! E pur şi simplu fantastic ce a făcut băiatul ăsta cu o simplă Lada 2108!
În rezultat, Lada sa a ajuns să învingă cele mai fascinante maşini, chiar dacă are tracţiune pe faţă! Ceva timp în urmă Andrei a venit la un eveniment închis din Ucraina, şi-a dat jos sacii cu cartofi din portbagaj şi s-a duelat cu Ford Mustang 5.0 V8, Mercedes-AMG GT, BMW M4, Porsche Panamera, Porsche Taycan şi Infiniti Q50. Le-a învins pe toate cu excepţia electromobilului. E pur şi simplu incredibil, iar asta trebuie văzut în mişcare, în video-ul de mai jos. Poţi include subtitre dacă ai nevoie, cu traduceri automatizate.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter