(VIDEO) Un superb Mercedes 280 SL, care a stat nemişcat într-un garaj din SUA vreme de 37 de ani, îşi recapătă pentru prima dată luciul

15 Octombrie 2021, 16:44
Redacţia PiataAuto.md
Simpla parcare a unei maşini într-un garaj şi menţinerea ei acolo în formă nemişcată ani la rând, poate chiar decenii la rând, nu-i garantează nicidecum conservarea, ba dimpotrivă, îi poate accelera distrugerea, dacă frigul, umiditatea şi curenţii de aici sunt cei nepotriviţi. Rugina se va depune mai repede, cauciucurile vor crăpa rapid, iar piesele din plastic se pot pur şi simplu dezintegra în bucăţi. Şi totuşi, uneori în asemenea condiţii ajung adevărate bijuterii, pe care ţi-e mai mare mila să le priveşti.
Maşina asta — un Mercedes-Benz 280 SL superb, în caroserie W113, fabricat în 1969, i-a aparţinut unui medic, ce trăieşte în New Jersey, SUA. Acesta muncea în New York City, aşa că, după ce şi-a cumpărat frumosul Mercedes, mergea cu ea la muncă în fiecare zi, savurând kilometrii spre serviciu şi apoi spre casă. A folosit-o ca maşină zilnică până în 1982, când a parcat-o în garajul său, iar de atunci maşina nu a mai ieşit de acolo decât în anul 2019, după 37 de ani de nemişcare.
Astăzi medicul are o vârstă înaintată. În 2019 el avea 83 de ani, fiind deja pensionat de multă vreme, iar fiul său a încercat să-l convingă de mai multe ori că ceea ce e parcat în garaj e o adevărată bijuterie, care ar merita restaurată şi reînviată, ca automobil de colecţie. Însă medicul proprietar nu s-a lăsat convins prea uşor şi tot amâna momentul.
Tocmai de asta, fiul său a apelat la un atelier ce poate face operaţiuni de detailing în deplasare, la locul aflării maşinii. Aceştia au avut libertate limitată, întrucât nu puteau demonta scaunele şi interior, cum ar fi făcut-o în alte condiţii. Şi apoi, după înlăturarea gunoiului şi spălarea primară, au constat că metodele obişnuite rod prea uşor straturile superioare ale vopselei, care a stat atâta timp fără a fi nicidecum întreţinută.
Aşa că provocările de a reanima acest Mercedes-Benz clasic au fost foarte specifice şi neobişnuite. Dar, totuşi, bijuteria şi-a recăpătat luciul de altă dată cel puţin într-o măsură suficientă pentru a-l convinge pe proprietarul său de 83 de ani să accepte restaurarea. Acesta a acceptat-o, iar din momentul filmării şi până azi bijuteria e în proces de restaurare completă, cu promisiunea că atunci când va fi gata, vom mai afla despre ea.
Până atunci, vezi mai jos cum renaşte o legendă, care a fost lăsată neglijată timp de 37 de ani în garaj!
1
15,729
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!