(VIDEO) Un youtuber din SUA a încărcat o Tesla Model S Plaid cu 6 tone de fier şi a intrat în apă cu ea, conducând-o ca un submarin

18 Octombrie 2021, 15:40
Redacţia PiataAuto.md
Există în SUA un youtuber care are o idee fixă din a încerca să conducă o Tesla pe fundul unui rezervor de apă, ca un submarin, demonstrând că se poate şi totodată demonstrând că maşina va rămâne funcţională după ce se cufundă cu totul în apă. A încercat s-o facă acum câteva săptămâni, dar maşina avea prea multă flotanţă şi nu atingea fundul rezervorului, prin urmare, nu a prea putut-o controla ca să înainteze cu ea prin apă. Aşa că acum a repetat experimentul, adăugând aproape 6 tone de fier în rol de balast în ecuaţie.
Deci, efectiv, youtuberul a scos dintâi scaunele maşinii, probabil ca să nu le ude cu totul, că acestea să miroase după aia. A demontat tot ce se putea din maşină, de la căptuşeli până la componente şi a adăugat în rezultat peste 5.8 tone de fier, supraîncărcând maşina până la o greutate ce o depăşea de circa 2.5-3 ori pe cea admisă. Surprinzător e faptul că suspensia pneumatică a lui Tesla Model S Plaid nu a explodat sub presiunea greutăţii, şi chiar a putut fi ridicată din nou, pentru a asigura o gardă la sol acceptabilă.
După ce s-a pricopsit cu greutatea necesară ca maşina să stea lipită de fundul rezervorului, Tesla a intrat în apă. Partea din faţă era din nou prea flotantă, aşa că a trebuit spartă banda adezivă de acolo, ca să intre apă în partea faţă a maşinii. Doar după asta Tesla a putut înainta, menţinându-şi şi aderenţa de fundul rezervorului, ieşind într-un final cu succes din el. Paradoxal, dar maşina a rămas aparent funcţională, iar youtuber-ul n-a fost electrocutat, aşa cum am fi aşteptat mulţi dintre noi.
Însă video-ul de mai jos are şi o parte de după experienţa de intrare la apă, în care maşina mai dă semne că experienţa prin care a trecut nu i-a fost tocmai pe plac. Vezi întregul experiment în video-ul de mai jos.
1
51,339
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!