(VIDEO) Unele trotinete din Chişinău pot merge neaşteptat de repede, dar nu pot frâna la fel de bine

11 Octombrie 2021, 09:14
Redacţia PiataAuto.md
Prima regulă de siguranţă a oricărui vehicul care e conceput să atingă viteze mai mari e să poată frâna eficient de la acele viteze. Dar acest principiu nu se aplică şi-n cazul trotinetelor, se pare, ori poate cei care le conduc sunt de vină pentru maniera în care ajung să le mânuiască. Cert e că un caz surprins ieri în Chişinău de o cameră de bord a fost la un pas de a se sfârşi cel puţin cu rănirea gravă a celui care conducea trotineta.
Totul s-a întâmplat pe bulevardul Renaşterii, în apropierea clădirii circului. Un conducător de trotinetă mergea pe banda din mijloc, cu o viteză neaşteptat de mare, comparabilă cu celelalte automobile care circulau pe acolo. La un moment dat, maşina din faţa sa a redus viteza, iar cel de pe trotinetă pare să fi avut intenţia de a o depăşi pe banda din dreaptă, aşa că a schimbat banda.
Acolo era deja un Land Rover, însă, care aprinsese indicatorul dreapta şi voia să vireze, frânând până aproape la zero. În acel moment trotineta a frâna brusc, dar mare efect din frână nu a avut, decât destabilizându-se încontinuu şi chinuindu-se să prindă ceva aderenţă cu micile roţi pe cale le are. Aşa că inevitabil, omul de pe trotinetă a căzut jos, exact în spatele maşinii. Din fericire, pare să fi avut cască şi să fi scăpat doar cu nişte zgârieturi şi vânătăi, dar căderea sa exact sub bara de protecţie spate te duce inevitabil cu gândul că o fracţiune de secundă mai devreme el putea nimeri pur şi simplu sub roţile spate a acestei maşini. Iar în acest caz maşina chiar nu e devină că nu l-ar fi observat, întrucât ea era deja pe banda dreapta şi efectua o manevră regulamentară de virare.

Vezi întregul incident în video-ul de mai jos.

Sursa video: Alex Bzvovii
0
5,413
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!