Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Acesta e un Audi A6 care a reuşit să parcurgă peste 1 milion de km, iar acum e vândut ca exemplar de colecţie în Germania

21 Noiembrie 2021 - 19:24
Redacţia PiataAuto.md
Dacă analizăm periodic maşinile de demult, care au reuşit să atingă parcursuri foarte mari, documentate, adeseori vom da peste exemplare Mercedes, Volvo, offroader-e Toyota, dar mai rar se întâmplă să vedem modele Audi, de exemplu. Maşina despre care vorbim azi, însă, e dovada clară că şi modelele clasice Audi pot atinge cifre imense de parcurs, dacă ajung în mâinile corecte.
Maşina asta e un Audi A6 de primă generaţie, iar fanii Audi ştiu că e vorba de acelaşi model care a fost numit anterior Audi 100 şi care în momentul facelift-ului a fost redenumit în A6. A primit mici modificări estetice, dar şi câteva actualizări la gama de motoare, printre care şi un nou motor de 2.5 litri turbodiesel, mai puternic decât motorul anterior de top la capitolul diesel. Noul motor 2.5 TDI avea 5 cilindri în linie şi livra 140 CP, pe când ipostaza anterioară a lui dezvolta doar 114 CP. Deci, după facelift acest propulsor a devenit cel de top, căutat de cei ce voiau putere şi erau deja cuceriţi de valul de popularitate a diesel-ului. Apropo, în acele vremuri mulţi dintre cumpărătorii motoarelor diesel aduceau ca argument în faţa prietenilor faptul că motoarele diesel sunt mai longevive, în popor înrădăcinându-se ideea că nu în zadar camioanele merg sute de mii şi milioane de kilometri cu acest tip de propulsoare.
Probabil ai intuit deja că maşina despre care vorbim azi are exact un asemenea propulsor 2.5 TDI de 140 CP şi are şi sistemul de tracţiune integrală quattro. E fabricată în 1996 şi până în luna aprilie 2021 a fost în mâinile unui singur proprietar din Germania. Acesta a avut o muncă ce a presupus deplasări lungi pe autostrăzi şi, aşa cum spune el, maşina sa s-a dovedit a fi vehicul pur şi simplu perfect pentru asemenea exploatare. E puternică, e eficientă în consum, tracţiunea quattro i-a permis să o exploateze cu încredere în orice condiţii meteo, iar ţinuta de drum şi confortul la bord au fost atât de bune, încât omul n-a vrut să renunţe la ea chiar dacă cifrele de pe odometru s-au adunat până la valori ameţitoare!
Acum maşina asta are 1,027,000 km parcurşi, şi e încă într-o stare mecanică absolut decentă. Are toate service-urile făcute cu regularitate, având tocmai patru cărţi de service puse la un dosar, din cauza numărului mare de kilometri şi a numărului mai mare de vizite făcute în ultimii 25 de ani! Patru cărţi de service, umplute una după alta, de un om care ştia că longevitatea unui motor se asigura doar cu schimb de ulei la timp!
La partea estetică, însă, maşina are urme vizibile ale milionului de kilometri făcuţi. Are zone afectate deja de rugină, iar la interior scaunul şoferului, volanul şi levierul cutiei de viteze sunt roase în mod vizibil.
Pe partea mecanică, în curând va trebui din nou schimbată distribuţia şi arcul roţii drepte necesită şi el schimbarea, care se face cel puţin în pereche. Deci, ar fi câte ceva de făcut, or, maşina asta a muncit pe cinste toţi aceşti ani, şi n-a prea avut parte de cocolire.
Foto: acest Audi A6 are zone afectate puternic de rugină

Primul său proprietar a încredinţat-o unui intermediar, care a luat-o la el în aprilie şi o vinde acum, în starea în care este. Zice că nu ar vrea s-o exporte din Germania şi ar da-o doar în mâinile cuiva care ar vrea să-i facă o restaurare măcar sumară şi s-o ţină ca un exemplar exotic, care a reuşit să parcurgă un număr atât de mare de kilometri. Există şi un bun motiv de a vrea să faci asta — fiind un motor de top şi fiind produs doar după facelift, asemenea Audi A6 2.5 TDI quattro de 140 CP au fost produse în numai 8,425 exemplare în toată lumea, iar în toată Germania azi mai există înmatriculate doar 40 de exemplare!
Vânzătorul de azi o vinde mai scump tocmai pentru a face achiziţia ei nerentabilă pentru cei care caută o maşină pe care s-o distrugă, sau s-o folosească în rol de donator. Cere 3,500 euro pe ea, ceea ce e mult pentru un oricare alt Audi A6 cu parcurs mare din generaţia asta, dar, luând în considerare motorizarea rară şi istoria sa victorioasă de a fi reuşit să treacă de 1 milion de km, preţul devine deja interesant pentru cei care ar vrea un model extravagant în garaj. Sigur, maşina asta ar necesita încă două asemenea preţuri pentru investiţii de reanimare a ei, dar, la final, vei putea spune că au un Audi clasic cu motor de 5 cilindri şi tracţiune quattro, care a reuşit să parcură peste 1 milion de kilometri!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter