Aşa ar trebui să arate o Lada cu propulsie electrică, ce ar concura cu Tesla, în viziunea unui designer din Rusia

17 Noiembrie 2021, 15:36
Redacţia PiataAuto.md
Un designer din Rusia, pe nume Nikita Chuiko, şi-a amintit că producătorul AvtoVAZ a experimentat cu ideea de a lansat un model electric încă acum 10 ani. Între timp, toată lumea are deja maşini electrice, dar Lada nu anunţă nici măcar vreun plan pentru ele. Aşa că designerul s-a gândit să facă el primul pas şi să creeze ideea conceptuală a formelor primului model 100% electric Lada, care ar trebui să concureze cu Tesla Model 3.
Fără să ascundă pasta, el recunoaşte că a luat la bază silueta modelului Tesla, dar i-a dat o interpretare de design în stilul actual Lada, în special în stilul modelului X-Ray. Aşa că noua creaţie s-a ales cu uşi cu profilul de linii de pe X-Ray. La partea frontală, X-ul e mai mult format din LED-uri. Bara de protecţie lasă loc de o grilă în partea inferior, nenecesară, de fapt.

Partea spate seamănă şi mai mult cu Tesla Model 3, chiar dacă a apărut o linie separatoare pe montaţii spate, iar blocurile optice au o altă formă.
Deşi nimeni nu aşteaptă că Lada va reacţiona imediat la propunerea designerului şi va începe a produce maşini electrice în scurt timp, Nikita Chuiko menţionează că grupul Renault, care e şi acţionar AvtoVAZ, ar avea posibilităţi variate de a-i asigura acestei maşini un sistem de propulsie electric, folosit pe actualele Zoe sau Kangoo. Din planurile confirmate oficial de grupul Renault şi AvtoVAZ, însă, primul model electric Lada ar putea să apară nu mai devreme de anul 2028.
0
1,183
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!