Audi a lansat A8 Horch, limuzina care concurează cu Maybach S-Class

1 Noiembrie 2021, 15:39
Redacţia PiataAuto.md
Audi a vorbit de câteva luni încoace de ideea de a renaşte numele Horch, al unei din cele 4 mărci care au fuzionat în Audi, pentru a-l atribui unei limuzine ultra-luxoase şi exclusiviste. Acum acest model a fost dezvăluit, fiind vorba de A8 Horch, adică o ediţie super alungită şi luxoase a limuzinei A8, similară în ampatament şi concept cu Mercedes-Maybach S-Class.
Noua limuzină Audi, însă, s-a lansat deocamdată doar în China, urmând să-şi facă debutul public la salonul auto de la Guangzhou, iar vânzările să înceapă imediat după aia. Modelul, însă, nu aduce nimic radical, fiind, în esenţă, doar un A8 Long niţel mai alungit, cu o portieră foarte mare pentru accesul la bancheta spate şi jante acoperite aproape în totalitate, în stil Maybach. Totul e cumva cu prea multă opulenţă faţă de ceea cu ce şi-a obişnuit Audi fanii până acum şi poate tocmai de asta, noul A8 L Horch a fost limitat numai la China.
Ampatamentul noului Audi A8 L Horch e cu 13 cm mai mare decât a unui A8 L standard, iar lungimea totală e de 5.45 metri, cu 2 cm mai scurt decât un Mercedes-Maybach S-Class. Paradoxul cel mai mare, însă, din informaţiile disponibile în China înainte de debutul modelului, este că sub capota acestei limuzine luxoase nu va fi imensul propulsor W12, sau măcar un V8, ci doar un motor V6 biturbo de 340 CP. Deci, opulenţă pe dinafară, dar unul din cele mai mici motoare din gama lui A8 pe dinăuntru.
Şi asta chiar dacă habitaclul e făcut în stil de belşug şi lux, cu două tronuri separate de un tunel uriaş, cu pahare de cristal şi frigider. Însă şi aceste scaune n-au obişnuitele suporturi de picioare pentru asemenea modele, tehnologia nu pare foarte abundentă, iar tunelul central e acoperit cu un soi de plastic piano black, lemnul fiind doar pe uşi şi între scaunele spate. Deci tot se mizează mai mult de aparenţă, decât pe consistenţă.
Deocamdată Audi nu spune dacă va aduce un asemenea model în Europa, însă într-o formulă identică e aproape sigur că modelul ar aduce mai multe critici şi acuze de la fanii tradiţionali ai mărcii, decât vânzări şi profit. Însă, dacă tot cei de la Audi au vorbit atât de mult de Horch, s-ar putea să vedem şi un altfel de Audi Horch în celelalte regiuni.
1
20,168
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!