Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Deşi e pioner în tehnologia hibrizilor, Toyota a fost numită de Greenpeace drept cel mai neecologic producător auto

8 Noiembrie 2021 - 10:51
Redacţia PiataAuto.md
Greenpeace, renumita organizaţie internaţională de mediu, a venit cu acuzaţii dure în adresa Toyota, cu ocazia summit-ului climatic COP26 din oraşul Glasgow, Marea Britanie. Organizaţia a publicat un rating al celor mai neecologici producători auto, clasificându-i după eforturile lor de a reduce emisiile CO2, iar Toyota a fost pusă în fruntea ruşinoasă a clasamentului, cei de la Geenpeace acuzând-o că nu doar că nu susţine trecerea la mobilitatea electrică, ci şi militează împotriva ei, făcând totul pentru a o frâna.
Această blamare publică se bazează pe ultimele ieşiri ale şefului Toyota, Akio Toyoda, care chema la o analiză profundă şi amplă a întregului tablou în dorinţa omenirii de a reduce emisiile de CO2 şi a opri încălzirea globală. De asemenea, cei de la Greenpeace acuză Toyota că e unul din cei mai lenţi producători auto mari în a lansa modele electrice.

Toată aceste acuzaţii publice, însă, par să nu ia în considerare deloc pioneratul Toyota în tehnologia hibrizilor, dar şi vânzările de peste zece milioane de automobile hibride, care au adus un impact major total în reducerea CO2, mai mare decât a oricărui alt producător, inclusiv dacă se iau în comparaţie şi modelele electrice. Cei de la Greenpeace au menţionat că hibrizii nu sunt suficient de convingători, declarând că reducerea emisiilor în cazul lor e de doar 30% în comparaţie cu motoarele cu ardere internă.
Locul doi, după Toyota, e ocupat de compania Stellantis, care cuprinde în prezent mărci precum Jeep, Dodge, Fiat, Alfa Romeo, Opel, Peugeot şi Citroen. Următoarele locuri sunt ocupate de Hyundai/Kia, Honda şi Ford.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter