După ce l-a invitat pe Elon Musk în faţa a 200 directori şi a spus că e prea multă birocraţie în compania sa, şeful VW riscă să fie demis acum

5 Noiembrie 2021, 10:52
Redacţia PiataAuto.md
Şeful VW, Herbert Diess, s-a făcut remarcat în ultimul an prin mai multe episoade de abordare nestandartă în stilul său de condus, încercând să pună degetul pe rană de foarte multe ori într-o manieră nouă, spunând adevărul pe şleau de multe ori.
Acum câteva luni, el a luat un electromobil al mărcii VW şi a mers într-o vacanţă privată de familie, şi s-a plâns ulterior public pe bătăile de cap cu încărcarea electromobilelor, criticându-i deschis şi pe partenerii de la IONITY pentru lacunele în serviciile de la staţiile lor.
De mai multe ori şi-a exprimat admiraţia publică pentru Elon Musk şi stilul acestuia de a inova şi a-şi conduce compania. Iar recent, a invitat 200 de directori al VW în Alpi, ajungând să le spună că birocraţia e prea mare în compania lor, şi că e nevoie de redus numărul acestora. Le-a spus şi că dacă VW nu face mai rapid tranziţia la mobilitate electrică, riscă să piardă până la 30 mii locuri de muncă în Germania. Apoi, l-a invitat la aceeaşi întâlnire pe Elon Musk, care a vorbit online, afişat pe un display mare pe scenă, iar şeful VW a adus din nou exemplul acestuia în faţa a celor 200 de directori ai săi.
Toate astea au dus o la răscoală internă acum, în care sutele de directori s-au aliat împotriva celui ce le zdruncină uzanţele, iar nemulţumirile au ajuns până la consiliul de directori, care discută acum despre aprobarea unui vot de neîncredere pentru Herbert Diess, deşi cu doar un an în urmă aceştia îi aprobaseră planul accelerat de electrificare. Acum şeful VW şi-a anulat o călătorie în SUA şi e în discuţii intense cu consiliul său şi cu alţi directori de departamente. Eventuala lui demisie, însă, ar fi văzută ca un pas gigantic înapoi de industrie, al unei companii care refuză să înfrunte adevărurile şi încearcă mai degrabă să scape de cei care îndrăznesc să abordeze lucrurile într-un fel nou. Pe termen scurt poate fi comod pentru managerii medii, care se vor simţi scutiţi de presiune, dar pe termen mediu ar putea fi foarte dăunător pentru imaginea şi tempoul de dezvoltare al companiei.
1
4,823
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!