E oficial, primele exemplare Lucid Air, cu autonomii de peste 800 km, au fost livrate primilor clienţi din SUA

2 Noiembrie 2021, 12:10
Redacţia PiataAuto.md
De astăzi Lucid Air nu mai e doar o promisiune, ci un model care a ajuns pe străzi, în mâinile primilor clienţi. Electromobilul cotat în mod oficial în SUA de către agenţia EPA drept cel cu autonomia cea mai mare, de peste 800 km, a ajuns acum la etapa în care va putea fi condus de primii cumpărători, care l-au rezervat cu ani în urmă.
Lucid Motors a organizat o ceremonie specială week-end-ul trecut cu această ocazie, aliniind maşinile primilor clienţi şi scriindu-le numele acestor pe câte un perete masiv, în semn de respect pentru încrederea pe care aceştia au avut-o în companie şi în produsul lor, dar şi răbdarea de a-şi aştepta atât de mult automobilul electric.
Producătorul american i-a invitat pe aceşti clienţi la sediul său, iar după ce le-a înmânat maşinile, le-a organizat şi un tur de condus epic prin peisajele de coastă ale Californiei, pentru ca aceştia să-şi savureze frumos noile achiziţii din prima clipă.
Aşadar, de aici încolo vor începe a veni şi părerile din viaţa reală despre acest nou model electric, cu o autonomie de 837 km. Aşa cum spuneam mai devreme, autonomia noului model electric este mai mare decât a oricărei versiuni Tesla Model S, dar şi a lui Mercedes EQS, care se lansase iniţial cu pretenţia că va avea autonomie record, dar cifra reală omologată de agenţia EPA în SUA a fost cu 1/3 mai mică decât cea anunţată iniţial de germani. Prin urmare, Lucid Air are avantajul de a se lansa dintr-o poziţie de lider la acest capitol în lumea automobilelor electrice.
2
20,857
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!