În Germania au crescut simţitor amenzile rutiere, iar poliţia a creat un meniu cu noile cifre, ca la restaurant

12 Noiembrie 2021, 16:01
Redacţia PiataAuto.md
În Germania, la 9 noiembrie 2021, a intrat în vigoare noul catalog de amenzi rutiere, care a crescut considerabil cuantumul amenzilor pentru unele încălcări frecvente, mai ales pentru depăşirea vitezei şi parcarea neregulamentară.
Spre exemplu, amenda minimă pentru depăşirea vitezei în oraş va fi de 30 euro, anterior ea fiind de 15 euro. Pentru depăşirea vitezei în afara oraşului, amenzile vor începe acum de la 20 euro, anterior ele pornind de la doar 10 euro. Însă aceste cifre sunt doar pentru încălcările minime. Dacă încalci cu mai mult de 40 km/h, spre exemplu, şi mergi cu 91 km/h în oraş, unde limita e de 50 km/h, te alegi cu 400 euro amendă, în loc de 200, cât era anterior.
Parcarea în locuri interzise se va solda acum cu o amendă ce începe de la 25 euro, anterior ea fiind de 15 euro, iar dacă cineva parchează pe trotuar sau piste de biciclişti, atunci amenda e mult mai mare şi porneşte de la 55 euro.

Punerea în pericol a pietonilor prin omiterea cedării trecerii la virare se va solda cu o amendă de la 140 euro în sus, anterior ea pornind de la 70, iar pe lângă asta, autorul rămâne şi fără permis pe o lună. Lipsa de reacţie în formarea coridorului de trecere pentru un vehicul cu girofar se va sancţiona cu amendă de 320 euro, anterior ea fiind de 200 euro, şi o lună de suspendare a permisului.
Pentru a populariza noile amenzi, o secţie de poliţie din Germania a creat un meniu de amenzi, după exemplul unui restaurant a la carte. Acestea sunt inscripţionate frumos, iar denumirile „bucatelor” şi categoriile lor sunt date cu umor. Partea cu încălcări ale vitezei, spre exemplu, face parte din „bucătăria rapidă”. Imaginea de mai jos reprezintă acest meniu, publicat de poliţia din Mettmann, care a devenit unul foarte distribuit în Germania.
Şoferii, însă, nu se amuză la fel de mult şi unii dintre ei chiar acuză că subiectul amenzilor nu e unul care ar trebui tratat cu umor. Totuşi, înăsprirea unor amenzi, considerate prea mici, avea o susţinere destul de largă în Germania. Aşa că, dacă circuli des în Germania, ar fi bine să ţii cont de ultimele schimbări în nomenclatorul de amenzi şi să încerci să eviţi orice penalizare din partea poliţiei.
1
2,295
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!