La fel de durabile şi în zilele noastre? Cum arată un Mercedes S-Class W222 la 515 mii km parcurşi

5 Noiembrie 2021, 21:36
Redacţia PiataAuto.md
De foarte multe ori spunem că Mercedes-urile de demult erau proiectate să reziste excelent în timp, cu o rezervă inginerească enormă, pe care era aproape imposibil s-o epuizezi. Tocmai de asta, şi azi poţi vedea exemplare produs 30-40 de ani în urmă, care arată ca noi. Şi fiabilitatea acelor modele nu e doar o legendă, e un fapt cât de poate de realist. În acelaşi timp, despre noile generaţii se spune adeseori că ar fi mai fragile şi n-ar avea nici o şansă să reziste la fel de bine milioane de kilometri şi zeci de ani înainte.
Dar un exemplar de Mercedes-Benz S-Class din generaţia W222 pare să vrea să spulbere această imagine mai şubredă a modelelor moderne şi să demonstreze că şi acestea pot fi la fel de durabile şi-n zilele noastre, chiar dacă sunt utilizate într-un ritm foarte intens.
E un Mercedes-Benz S-Class S350 BlueTec din 2014, având sub capotă un propulsor diesel V6 de 3.0 litri, care dezvolta 258 CP. Paradoxul e că acest exemplar, după doar 7 ani de exploatare, a ajuns să aibă un parcurs de 517 mii km parcurşi, deşi poza e făcută la 515 mii. Deci, e un S-Class modern, care a reuşit să parcurgă peste jumătate de milion de kilometri. Marea intrigă e cum arată un asemenea S-Class W222 la un parcurs de jumătate de milion de kilometri?
Ei bine, acest exemplar arată foarte bine, neaşteptat de bine chiar. Pe caroserie maşina are câteva mici zgârieturi, ca urmă mecanică a unor mici situaţii din exploatare, dar asta nu reflectă neapărat durabilitate. Habitaclul însă, o reflectă.
Tapiseria e într-o condiţie fascinant de bună, la un asemenea parcurs, având câteva cute pe scaunul şoferului, oarecum fireşti. Butoanele de interior nu sunt roase nicăieri, volanul arată impecabil, display-urile sistemului multimedia funcţionează ireproşabil, inserţiile de lemn — la fel, cu excepţia unei zgârieturi mecanice de pe uşa stângă.
La fel de bine arată şi elementele în stil cromat de pe planşă. Şi la o adică, la cei 517,000 km parcurşi, nu prea sunt semne de uzură în habitaclul acestui Mercedes-Benz.
Secretul e într-un proprietar mai special, care şi-a păstrat maşina cu grijă, în ciuda parcursului imens. I-a făcut mentenanţă doar la service-uri oficiale, cu regularitate, şi i-a acordat atenţia supremă în exploatare, fără a economisi la componente şi consumabile, iar astfel maşina şi-a păstrat starea proaspătă şi la acest parcurs.
De fapt, acest proprietar e atât de convins de starea impecabilă a S-Class-ului său, încât îl vinde la un preţ comparabil cu al unor exemplare cu parcurs de 3 ori mai mic, sau cel puţin cu parcurs declarat de 3 ori mai mic.
Preţul relativ mare, de 27,990 euro, cerut pe el în Germania, este probabil unicul motiv de ce maşina asta încă n-a fost cumpărată de cineva de prin părţile estice ale continentului, după care să întinerească într-un mod magic, cu vreo 350 mii km mai puţin. Proprietarul acestui Mercedes, însă, e convins că maşina sa, superb de vine dotată, superb de bine întreţinută, e mai consistentă şi mai bună decât multe altele, chiar şi cu cifra de 517 mii km parcurşi, pe odometru!
0
23,298
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!