Marea Britanie, prima ţară din lume care introduce obligativitatea prizelor pentru automobile electrice în toate edificiile noi şi renovate

23 Noiembrie 2021, 10:16
Redacţia PiataAuto.md
Marea Britanie a adoptat strategia de modificări legislative pentru reglementarea automobilelor electrice, care prevede asigurarea infrastructurii necesare pentru tranziţia planificată la propulsia electrică şi interzicerea motoarelor cu ardere internă. Un punct interesant din noua strategie impune ca începând cu anul 2022 toate edificiile nou construite — de la case, blocuri, clădiri de oficii şi supermarket-uri — să aibă în mod obligatoriu prize electrice pentru automobile.
Premierul Boris Johnson a anunţat că, datorită noilor reglementări, circa 145,000 de prize noi vor fi instalate în ţara sa către anul 2030, ceea ce va echilibra cererea şi sarcina în reţea. Echilibrarea sarcinii va fi posibilă inclusiv datorită obligativităţii ca prizele din case şi oficii să fie de tip smart, care ar permite programarea orei la care o maşină să fie încărcată, iar astfel acestea să poată utiliza energia din afara orelor de vârf.
Noua măsură va face din Marea Britanie prima ţară din lume care impune obligativitatea prizelor în toate edificiile nou construite printr-un standard implementat în domeniul construcţiilor. De asemenea aceeaşi obligativitate va fi impusă şi edificiilor care trec printr-o renovare amplă, ca parte a procesului de emitere a autorizaţiilor pentru renovări.
0
1,939
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!