Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Moldova asamblează din nou tractoare, producţia primelor unităţi MTZ Belarus demarând în oraşul Comrat

25 Noiembrie 2021 - 08:53
Redacţia PiataAuto.md
Moldova a asamblat cândva tractoare, în mare parte cu şenile, la uzina din Chişinău, care a existat pe parcursul a câtorva decenii. Din anul 1962 şi până în anul 2008, când a fost asamblat ultimul vehicul complet, numărul total al tractoarelor produse la Chişinău a constitui peste 250 mii unităţi, relatam noi într-un articol detaliat despre curiozităţile producţiei de tractoare în ţara noastră, publicat la începutul acestui an. Ei bine, iată că Moldova asamblează din nou tractoare.
Modelele uzinei din Chişinău au fost produse în cooperare strânsă cu uzina din MTZ din Minsk, Belarus, pe atunci. Prin urmare, faptul că tractoarele, care au început a fi produse acum sunt construite în cooperare cu aceeaşi uzină, nu e tocmai un element de mirare. Diferenţa celor produse acum o face scara proiectului şi complexitatea lucrărilor făcute în Moldova.
Anterior, tractoarele erau produse într-o uzină imensă, în cantităţi de peste 10 mii unităţi pe ani, marea parte a componentelor fiind produse tot la aceeaşi uzină, plus alte componente de la furnizori, iar întreaga asamblare a tractoarelor era făcută în Moldova. Ceea ce se va produce acum în Comrat, însă, are o ţintă iniţială de circa 100 de tractoare anual şi va constitui în mare parte etapa finală a asamblării componentelor venite din Belarus.
Producţia a fost pusă la punct de importatorul MTZ din oraşul Comrat, cu susţinerea uzinei, iar dacă acest proiect se va dovedi un succes, capacităţile de producţie ar putea fi extinse atât pentru creşterea numărului de unităţi, cât şi pentru mai multe etape din procesul de fabricaţie executate în Moldova.
Primul tractor produs în Comrat a fost unul al cunoscutului model MTZ-82, cu o istorie de producţie de foarte mulţi ani.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter