Privelişte de nerecunoscut în parcul urban de autobuze din Chişinău, pe măsură ce tot mai multe autobuze noi îl completează

30 Noiembrie 2021, 08:43
Redacţia PiataAuto.md
După semnarea unui contract de achiziţie a 100 de autobuze noi pentru Chişinău de către primărie şi achiziţionarea a alte unităţi la mâna a doua pe parcursul ultimului an, parcul urban de autobuze începe a fi de nerecunoscut. O imagine publicată astăzi de primarul capitalei ilustrează amploarea acestor schimbări.
Noi autobuze din cele 100 contractate au fost livrate recent, până la sfârşitul anului urmând ca toate 100 să ajungă în Chişinău. Astfel, parcarea principală a parcului de autobuze din Chişinău e acum complet ocupată de unităţile noi de transport Isuzu, formând o privelişte admirabilă.

Acum câţiva ani, parcul era dominat de autobuze vechi Ikarus, câteva MAN-uri cumpărate mai mult de 10 ani în urmă şi alte câteva autobuze din Rusia. Pe lângă asta, mai multe rute profitabile fuseseră concesionate în gestiune privată, iar despre parcul de autobuze se discuta deja ca despre o întreprindere în declin, unele voci sugerând lichidarea ei şi concesionarea rutelor spre antreprenori privaţi. În acelaşi timp, microbuzele mici dominau în transportul public al Chişinăului, ocupând o cotă importantă din totalul de pasageri deserviţi zilnic. Aceste microbuze mai există, dar începând cu septembrie 2022 operatorii acelor rute vor fi nevoiţi să treacă la vehicule de capacitate mai mare, de cel puţin talia autobuzelor compacte, întrucât vor intra în vigoare noi standarde de transport public urban în Chişinău.

Ce părere ai despre aceste schimbări în transportul public din Chişinău?
2
17,964
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!