Producătorul limuzinelor prezidenţiale din Rusia a lansat şi un avion, Aurus Business Jet

16 Noiembrie 2021, 12:19
Redacţia PiataAuto.md
Producătorul limuzinelor Aurus Senat, folosite de oficialii din Rusia şi disponibile deja şi pentru publicul larg, a lansat acum şi un avion, numit Aurus Business Jet. Aşa cum sugerează numele, avionul e unul din clasa celor private business, ţintind să fie un jucător important în acest segment.
Proiectarea mecanică a unui avion nu e o sarcină simplă, iar cei de la Aurus nu aveau cum să facă asta, aşa că au luat la bază modelul Sukhoi Super Jet 1000, model produs din anul 2007 încoace, inclusiv în ediţii de business din 2010 încoace. Contribuţia celor de la Aurus de acum este un design complet nou al compartimentului interior, care să-l transforme într-un jet de business modern, luxos şi dorit. S-au făcut şi mici elemente de design exterior, iar la partea constructivă noul avion a primit o trapă încorporată, aşa cum le stă bine avioanelor private.
La interior, noul avion Aurus oferă zonă de discuţii, mese cu fotolii masive în jurul lor. Există şi un duş luxos, iar internetul de mare viteză va fi asigurat pe tot parcursul zborului.
Aurus a anunţat şi preţul noului avion — între 39 şi 50 milioane de dolari SUA. Cifra e mai mică decât preţurile concurenţilor de la Boeing, care cer 65-75 milioane pentru un avion de talie similară. Avionul concurent de la Airbus costă circa 70 milioane, iar cel de la Embraier — 70-75 milioane.
În acelaşi timp, fiind un Sukhoi Super Jet 1000, avionul are o autonomie de zbor foarte mare, de 7,200 km, fapt care îi dă un avantaj suplimentar pentru comoditatea operării.
Debutul public al noului avion Aurus a avut loc la show-ul aviatic din Dubai, un loc foarte prielnic pentru asemenea premiere elitiste.
1
7,625
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!