Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Proprietarii de Tesla nu au putut intra în maşinile lor timp de aproape 5 ore, din cauza aplicaţiei de telefon

22 Noiembrie 2021 - 17:11
Redacţia PiataAuto.md
Mii de proprietari de Tesla n-au putut deschide de curând automobilele lor din cauza unei disfuncţionalităţi a aplicaţiei Tesla, responsabilă de accesul în maşini. Problemele au durat aproape 5 ore, stârnind un val imens de nemulţumiri pe reţelele sociale.
Automobilele moderne ale celor de la Tesla pot fi deschise atât printr-o cheie clasică, pe care s-o porţi cu tine, cât şi printr-o aplicaţie de smartphone. Foarte mulţi proprietari aleg să utilizeze doar aplicaţia şi lasă cheile acasă, fără nevoia de a le mai purta. Vineri după amiază, însă, serverele care deserveau aplicaţia mobilă au căzut, iar astfel aplicaţia se bloca la etapa de verificare şi autorizare în sistem, fără a mai ajunge la posibilitatea deschiderii uşilor sau pornirii motorului. Cei care au avut cu ei cheile, ca rezervă, le-au putut folosi şi au plecat fără probleme. Însă cei care s-au pomenit fără chei la ei, au avut parte de ore întregi de aşteptare, sau şi-au lăsat pur şi simplu maşinile şi au apelat la metode alternative de transport.
Pe perioada cât aceste probleme erau active, Elon Musk răspundea la fiecare plângere în parte din partea consumatorilor, asigurându-i că inginerii săi muncesc pentru remedierea cât mai rapidă. Ulterior, acesta şi-a cerut scuze şi a promis că problema nu se va mai repeta.
Ford n-a ezitat să-i tachineze pe cei de la Tesla şi a publicat o poză cu preşedintele Biden, conducând un Ford cu tehnologie deschidere a uşii de câteva decenii, care presupunea prezenţa unor taste pe uşă şi formarea unui cod, pentru ca uşa să se deschidă. Acea tehnologie a fost repede pensionată, pentru că orice hoţ putea urmări codul de la distanţă, iar în timp butoanele cele mai des folosite de uzau şi reduceau considerabil numărul de combinaţii posibile. Totuşi, acum Ford şi-a amintit de ea şi a tras o suliţă virtuală în adresa colegilor de la Tesla.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter